Λαμία: Απέραντος σκουπιδότοπος το Δέλτα του Σπερχειού (video)


Απέραντος σκουπιδότοπος το Δέλτα του Σπερχειού

Η περιβαλλοντική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη


Δείτε το video εδώ

Σε απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί δυστυχώς το Δέλτα του Σπερχειού ποταμού. Οι αρμόδιοι όμως παίζουν πινγκ πονγκ ευθυνών, όπως συμβαίνει συχνά στο κράτος μας.

Εκατοντάδες πλαστικά δοχεία, μπάζα και σκουπίδια. Όχι, δεν πρόκειται για χωματερή, είναι μια περιοχή χαρακτηρισμένη natura. Το δέλτα του Σπερχειού έχει μετατραπεί σε μία τοξική βόμβα.

Σε ένα σημείο συναντήσαμε ένα έλος στις όχθες του μπάζα τούβλα σκουπίδια ενώ στο νερό έχει δημιουργηθεί ένα στρώμα από πλαστικά και τριμάενο φελιζόλ.

Κοιτώντας τον πυθμένα βλέπει κανείς ότι είναι γεμάτος σκουπίδια. Στην ατμόσφαιρα είναι διάχυτη η μυρωδιά των νεκρών ζώων.

Η περιβαλλοντική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Σε ένα άλλο σημείο του δέλτα άγνωστοι έχουν φτιάξει ένα σωρό από πλαστικές σακούλες σκουπιδιών. Πρόκειται πραγματικά για έναν λόφο μόλυνσης. 16 53 44

Το μπαλάκι των ευθυνών ταξιδεύει μέχρι την Λαμία. Ο  δήμος Λαμιέων υποστηρίζει  ότι αρμόδιος είναι ο σχετικός φορέας διαχείρισης για το Δέλτα του Σπερχειού.

Επικοινωνήσαμε όμως και με τον φορέα ο οποίος μας ενημέρωσε ότι σήμερα έστειλε μέιλ στον δήμο για το σημείο κι ότι ο δήμος είναι αρμόδιος για την περισυλλογή των σκουπιδιών. 

www.star.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη