Λαμπρή αρχιερατική θεία λειτουργία στον Άγιο Βασίλειο Σ.Σ. Λιανοκλαδίου για την επέτειο των 11 ετών από τα εγκαίνια του Ναού


         Στον Ιερό Ναό του αγίου Βασιλείου Σιδηροδρομικού Σταθμού  Λιανοκλαδίου Ιερούργησε και ωμίλησε την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών (Ιωάννου της Κλίμακος) 7 Απριλίου , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, επί τη επετείω ένδεκα ετών από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού, τα οποία ετελέσθησαν από τον Ποιμενάρχη μας την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών του έτους 2008.

          Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον όρθρο και κατόπιν προηξήρχε της Αρχιερατικής  Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή, τον Προϊστάμενο του Ναού π. Νικόλαο Καρανάσιο και τον Αρχιδιάκονό του π. Ευστάθιο Κατόπη.

          Στις Ιερές ακολουθίες έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία του Ναού του Πολιούχου Λαμίας, υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Γερμανός ο Μελωδός» κ. Αναργύρου Βλάχου.

          Μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής του Σελινιαζομένου νέου ο Ποιμενάρχης μας εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο υψηλό δίδαγμα του Ευαγγελίου: «Τοῦτο τὸ γένος ἐν οὐδενὶ δύναται ἐξελθεῖν εἰ μὴ ἐν προσευχῇ καὶ νηστείᾳ». ( Μαρκ. 9, 29) και χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Όλη η ζωή του χριστιανού, αδελφοί μου  είναι ένας αγώνας εναντίον του διαβόλου και της αμαρτίας και όποιος πέσει θύμα του διαβόλου πρέπει να αντιπαραθέσει σε αυτόν την προσευχή και την νηστεία.

           Η νηστεία ταπεινώνει τον άνθρωπο και φέρνει τη Θεία Χάρη, ενώ η προσευχή ενώνει τον άνθρωπο με τον Θεό και τον βάζει ενώπιον του ελέους Του. Σήμερα οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν για τη δύναμη των δαιμόνων, γιατί η μια μερίδα των ανθρώπων τον φοβάται και η άλλη είναι αδιάφοροι και δεν πιστεύουν ότι συμβαίνουν αυτά. Δυστυχώς όμως ο διάβολος υπάρχει και δρα σε όσους δεν έχουν την δύναμη του Χριστού, για αυτό έχει γεμίσει η κοινωνία μας με εγκλήματα και όλα τα περίεργα και τα  σατανικά γεγονότα,  τα οποία συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Πως απαλλασσόμαστε όμως από την επήρεια του διαβόλου; Με προσευχή και νηστεία φυσικά.  Η Εκκλησία είναι το νοσοκομείο και η Θεία Χάρις μπορεί να σώσει τον άνθρωπο. Ο διάβολος αντιμετωπίζεται μόνο αν παραδεχόμαστε την ύπαρξή του και λαμβάνουμε τα μέτρα μας. Είναι Παντοδύναμος ο Χριστός αδελφοί μου,   επάταξε τον διάβολο και νίκησε τον θάνατο γεγονός που θα εορτάσουμε σύντομα με την Λαμπροφόρο Ανάστασή Του.

           Ο άνθρωπος πρέπει να προσέξει γιατί όταν χάσει την πίστη του κλονίζεται και οδηγείται στην απελπισία. Ο καθένας μας ας  προσπαθήσει  αυτή την περίοδο κάνοντας πνευματικό αγώνα με προσευχή και νηστεία και έτσι θα ενωθεί μετά του Χριστού και θα μετέχει στην χαρά της Αναστάσεως Του».

          Προ της απολύσεως ο π. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και με εγκάρδια λόγια υιικής αγάπης εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ολοκλήρου του πληρώματος της Ενορίας, τον ευχαρίστησε δια την ευλογητή παρουσία του στο Ναό , η οποία νουθετεί,  στηρίζει και ενδυναμώνει τους Ενορίτες, ευχόμενος Καλή Ανάσταση.

          Επίσης ο π. Νικόλαος ανακοίνωσε και μια νέα δραστηριότητα,  η οποία πραγματοποιείται στην Ενορία  με την ευχή του Σεβασμιώτατου και είναι η δημιουργία μεικτής Χορωδίας ύμνων και Παραδοσιακών τραγουδιών, η οποία θα τελεί υπό την καθοδήγηση του Καθηγητού κ. Αναργύρου Βλάχου και εις την οποία θα μετέχουν Ενορίτες κάθε ηλικίας.

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο για τα καλά του λόγια, τον συνεχάρη τόσο εκείνον, όσο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους εθελοντές και εθελόντριες της Ενορίας για όλες τις δραστηριότητες και τους προέτρεψε να συνεχίσουν τα καλά έργα ενωμένοι,  προς Δόξαν του Θεού, ευχόμενος Καλή δύναμη και Καλή Ανάσταση σε όλους.

          Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε Ιερό μνημόσυνο και ευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου Ενορίτου Παναγιώτου Σιούτα, ευχόμενος εις τους οικείους του την εξ ύψους παρηγορία εις το πένθος τους.

          Τέλος εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού παρετέθη πλούσιο κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους  στο Ισόγειο Ενοριακό  Πνευματικό Κέντρο.

          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των πολλών πιστών, παρέστησαν: Οι Βουλευτές Φθιώτιδος: κ. Απόστολος Καραναστάσης και κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, η Αντιδήμαρχος κ. Βίβιαν Αργύρη και  ο Πρόεδρος του Δ. Δ. Σταυρού κ. Ευάγγελος Κυροδήμος.   























































www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη