Η Ενημερωτική Ημερίδα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με θέμα: «120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών»


Ενημερωτική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 7 Απριλίου 2019 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας με θέμα: «120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών» με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση.

Ο κος Κουρμούσης αναφέρθηκε στα δύο εργαλεία που υπάρχουν για την ρύθμιση χρεών, τον Νόμο Κατσέλη για τα φυσικά πρόσωπα και τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό για τις επιχειρήσεις & τους ομόρρυθμους εταίρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες. Συμβούλεψε, μάλιστα, τους παρευρισκόμενους να υποβάλουν άμεσα αιτήσεις στα εργαλεία αυτά.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, αφού καλωσόρισε τους ομιλητές και το παρευρισκόμενο κοινό, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες σήμερα, καθώς οι περισσότεροι από τους συναδέλφους επαγγελματίες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς την εφορία.  ‘’Από τα 4 εκ. των οφειλετών, μόνο το 1 εκ. έχει ρυθμίσει τα χρέη του, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τα δημόσια έσοδα, όσο και για τη δυνατότητα των οφειλετών να λάβουν φορολογική ενημερότητα για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη ρύθμιση προηγήθηκε το 2015, ωστόσο υπολογίζεται ότι πάνω από 300 χιλ. οφειλέτες που είχαν ενταχθεί τέθηκαν εκτός, λίγους μήνες αργότερα αφού δεν μπορούσαν να είναι συνεπείς στην καταβολή των μηνιαίων δόσεων. Τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούσαν τότε, εξακολουθούν να υφίστανται και σήμερα παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές δηλώσεις΄΄, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κος Κουρμούσης ενημέρωσε το κοινό ότι στον εξωδικαστικό μηχανισμό έχουν υποβληθεί συνολικά περίπου 6.500 αιτήσεις, 1.750 έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς και 59.000 έχουν ξεκινήσει την διαδικασία, ενώ στο Νόμο Κατσέλη έχουν υποβληθεί 250.000 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 100.000 έχουν εκδικαστεί και 150.000 εκκρεμούν στα δικαστήρια.





www.fthiotidoscc.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη