Μια ακόμη δράση του Σωματείου «Μουσείο Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 1940-1950» πραγματοποιήθηκε στη Λαμία


Μια ακόμη δράση του Σωματείου «Μουσείο Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 1940-1950» πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Απριλίου 2019 με απόλυτη επιτυχία, στο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Λαμιέων. Αυτή τη φορά διοργανώθηκε σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στην Προφορική Ιστορία»

Συνδιοργανωτές ο Δήμος Λαμιέων, τα Γ.Α.Κ – Αρχεία Νομού Φθιώτιδας και η Ένωση Προφορικής Ιστορίας .

Στόχος του σεμιναρίου, ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις πρακτικές, θεωρητικές και μεθοδολογικές πτυχές της προφορικής ιστορίας και η εξάσκηση στην τεχνική της συνέντευξης.

Ο σκοπός ήταν η δημιουργία ομάδας προφορικής ιστορίας στην Λαμία, ώστε να διασωθεί η συλλογική μνήμη της πόλης, με τη συλλογή αφηγήσεων ζωής, ιστοριών, φωτογραφιών και αρχειακού υλικού. Η Ο.ΠΙ.ΛΑ (ομάδα προφορικής ιστορίας Λαμίας) είναι γεγονός και θα αρχίσει σύντομα τη δράση της.

Ευχαριστούμε το Δήμο Λαμιεων για την έμπρακτη και ουσιαστική βοήθειά του και τους συμμετέχοντας για το ενδιαφέρον τους και την αγάπη για την Ιστορία αυτής της πόλης. Το σεμινάριο τελείωσε με επανάληψη του Ιστορικού περιπάτου της Λαμίας που είχαμε πρωτοπαρουσιάσει στην 74 η απελευθέρωση της πόλης μας και συνεχίζουμε….





Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη