Το «τοπίο» στη Λαμία με ανανεώσεις και αποχωρήσεις για τη νέα σεζόν


ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΩΝ 20/28 ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

Η σεζόν οδεύει προς το τέλος της και το gazzetta.gr επιχειρεί μια πρώτη «ψηλάφηση» του ρόστερ της Λαμίας, όπου το μεγαλύτερο μέρος των συμβολαίων λήγει το καλοκαίρι.

Η σεζόν ξεκίνησε δύσκολα και ολοκληρώνεται με «παραστάσεις» απέναντι σε μεγάλες ομάδες, δίχως πίεση, αντίθετα, με αναγνώριση για τις αδιαμμφισβήτητες επιτυχίες! Η Λαμία βγήκε για ακόμη μια φορά στον «αφρό» και το 2019 θα είναι μια χρονιά-ορόσημο στην ιστορία του συλλόγου.

Ο στόχος της παραμονής στη Super League επιτεύχθηκε εύκολα και με τις εντυπώσεις κερδισμένες σε κάθε επίπεδο. Ο Μάκης Χάβος συγκρότησε μια ομάδα που έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, ξεχώρισε μεταξύ των «μικρομεσαίων» και ουσιαστικά είναι αδιάφορη για όσα συμβαίνουν στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας εδώ και καιρό.

Παράλληλα η ιστορική πορεία ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού απέκλεισε στα νοκ-άουτ κατά σειρά Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με 2 νίκες και μια ισοπαλία «πασπάλισαν» τη σεζόν και δικαίωσαν την επιλογή της διοίκησης να κάνει την υπέρβαση το καλοκαίρι, αποκτώντας παίκτες από το πάνω «ράφι» για τα δεδομένα του συλλόγου.

Όσο περνάει ο καιρός, το βλέμμα στρέφεται στην επόμενη «μέρα». Όπως και πέρυσι, τα περισσότερα συμβόλαια λήγουν και η αγωνία αφορά τις ανανεώσεις ποδοσφαιριστών που αποδεδειγμένα έκαναν τη διαφορά. Πολλά θα εξαρτηθούν φυσικά από τον Μάκη Χάβο, που όλα δείχνουν πως θα συμφωνήσει οριστικά με τους Φθιωτούς και θα κάτσει στον πάγκο τους για τη σεζόν 2019/20.

Αναλυτικά το ρόστερ και σε παρένθεση η χρονιά λήξης του συμβολαίου:

Σαράνοφ (2019): Εχει γίνει ήδη μια πρώτη συζήτηση, στην κατεύθυνση της ανανέωσης. Η Λαμία θέλει να κρατήσει τον Σέρβο, που ικανοποίησε απόλυτα στην πρώτη του σεζόν και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει όταν αυτός δει τις προτάσεις που έχει.

Μελίσσας (2019): Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε εξαιρετική απόδοση μέσα στη σεζόν και θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, ώστε να δει τις διαθέσεις του. Αν δοθεί ξανά βασικός, η Λαμία σίγουρα θα κάνει κίνηση για να τον κρατήσει άλλη μια σεζόν, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον κι από άλλες ελληνικές ομάδες (Ξάνθη). Πιο δύσκολο σε σχέση με πέρυσι.

Μπαντής (2019): Έπαιξε σε μόλις ένα παιχνίδι στο Κύπελλο, «πέφτωντας» πάνω στους εξαιρετικούς ανταγωνιστές του. Δύσκολα θα παραμείνει στη Λαμία.

Κατσίκας (2020): Ο 20χρονος απέσπασε χειροκροτήματα για την απόδοσή του στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο. Έχει συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει.

Τζανετόπουλος (2020): Έχει συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, όμως δεν έχει αγωνιστεί καθόλου από τον Ιανουάριο που αποκτήθηκε. Θα γίνει συζήτηση και η παραμονή του θα κριθεί προσεχώς.

Αντέτζο (2019): Βασικός κι αναντικατάστατος, η Λαμία θα προσπαθήσει να τον κρατήσει.

Ασίγκμπα (2020): Ο Γκανέζος έχει συμβόλαιο για τη νέα σεζόν, ωστόσο στον δεύτερο γύρο έπαιξε σε μόλις τρία παιχνίδια, ένα ως βασικός. «Θολό» το τοπίο, με τις πιθανότητες εις βάρος του.

Πλιάτσικας (2019): «Κολώνα» στην άμυνα, η ομάδα θα του καταθέσει πρόταση ανανέωσης, προς την παραμονή οι πιθανότητες.

Αναστασιάδης (2019): Ο αρχηγός δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου υπό τις οδηγίες του Χάβου, ενώ ενδεχομένως στα 36 του σκεφτεί να «κρεμάσει» τα παπούτσια του.

Καρυπίδης (2019): Παρότι… γερόλυκος, ο 36χρονος στόπερ πήρε αρκετές συμμετοχές στη σεζόν. Θα γίνει συζήτηση με την ομάδα στην κατεύθυνση της ανανέωσης.

Παπαργυρίου (2019): Ο Έλληνας αριστερός μπακ έπαιξε λιγότερο κι από την περσινή σεζόν (2 συμ) και όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει.

Βάντερσον (2019): «Βασικούρα» με 27 συμμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο σύλλογος τον θέλει, στο 50-50 η παραμονή  του.

Βασιλαντωνόπουλος (2019): Ο Έλληνας μπακ θα επιστρέψει στην ΑΕΚ, με την οποία έχει συμβόλαιο ως το 2020. Ο Χιμένεθ φαίνεται διατεθειμένος να τον δοκιμάσει, αν αλλάξει κάτι και τελικά αποχωρήσει αυτό θα γίνει αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. Η Λαμία σίγουρα θα τον ήθελε για ακόμα μια σεζόν.

Σκόνδρας (2019): Βασικός με τα «κυανόλευκα» φέτος με 28 συμμετοχές, έχει γίνει ήδη επαφή για να παραμείνει, που είναι και το πιθανότερο.

Μπεχαράνο (2019): Ο Βολιβιανός θα μείνει, αν τελικά μείνει και ο Χάβος, ενώ από τον Ιανουάριο και μετά βοήθησε πολύ τη Λαμία.

Μπουλούλης (2020): Ο Λαμιώτης μέσος υπολογίζεται ως αναπληρωματικός και με αυτόν τον ρόλο θα μείνει και τη νέα σεζόν.

Δημούτσος (2019): Αναντικατάστατος με 26 συμμετοχές, η Λαμία θέλει να τον κρατήσει κι αυτός να παραμείνει.

Μπλάζιτς (2019): Έπαιξε πολύ (20 συμ), αν και όχι τόσο όσο πέρυσι με τον Τεννέ στον πάγκο. Οι προκαταρκτικές συζητήσεις έγιναν στην κατεύθυνση της ανανέωσης.

Μπερτόλιο (2019): Εκ των πολυτιμότερων της σεζόν, έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων, με τα ρεπορτάζ να φέρνουν τον Άρη και τον Παναθηναϊκό να τον έχουν υπόψιν τους. Η Λαμία σίγουρα θα επιδιώξει να τον κρατήσει, αλλά δεν θα εξαρτηθεί μόνο από εκείνη.

Τομάς (2019): Ήρθε τον Ιανουάριο ως επιλογή του Χάβου κι αφού τον δικαίωσε, οι πιθανότητες είναι υπέρ της παραμονής του, δίχως ακόμα κάτι να θεωρείται δεδομένο.

Πίτι (2019): Στα 37 του έχει «ξεγελάσει» τον χρόνο και η επιστροφή του τον Ιανουάριο στην πόλη που αγαπήθηκε δείχνει πως και ο ίδιος περνάει πολύ καλά στη Λαμία. Αν κι ο ίδιος θελήσει, ενδεχομένως παραμείνει ως εναλλακτική, αφού πρόκειται για πολύ ποιοτικό παίκτη.

Επστάιν (2020): Έχει μεν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, ωστόσο μάλλον θα αποχωρήσει το καλοκαίρι για να επιστρέψει στη Γερμανία. Είχε ρόλο αναπληρωματικού στον δεύτερο γύρο.

Τσούκαλος (2020): Έπαιξε πολύ λίγο, φτάνοντας μόλις τις 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 11 συνολικά. Θεωρείται «παιδί» της ομάδας και θα παραμείνει ως εναλλακτική λύση.

Ασούμπρε (2019): Είναι δανεικός ως το τέλος της σεζόν και τη δεδομένη χρονική στιγμή το πιθανότερο είναι πως δεν θα γίνει κίνηση για να παραμείνει στην ομάδα.

Καραγκούνης (2019): Το καλοκαίρι επέστρεψε στη γενέτειρά του, όμως δεν είχε «γεμάτη» σεζόν, με 17 συμμετοχές, 11 ως αναπληρωματικός. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της παραμονής του, αν και ακόμα δεν έχει γίνει προσέγγιση.

Καραμάνος (2020): Κάνει εξαιρετική σεζόν με 4 γκολ σε 31 παιχνίδια, θέλει να μείνει στη Λαμία κι ο σύλλογος έχει μείνει ικανοποιημένος. Εντούτοις έχει «βαρύ» συμβόλαιο και όλα θα κριθούν στις συζητήσεις που θα κάνουν προσεχώς.

Μπαράλες (2019): Ο Αργεντινός επιθετικός «επανασυστήθηκε» ιδανικά στο ελληνικό κοινό, με 8 γκολ και 1 ασίστ σε 26 συμμετοχές. Η Λαμία θέλει να τον κρατήσει, ενώ κι εκείνος είναι χαρούμενος στη Φθιώτιδα.

Ρόμανιτς (2020): Ο Σέρβος, για τον οποίο στάζει «μέλι» ο Χάβος, ανήκει στη Λαμία σε ποσοστό 70% και θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν.

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη