«Πράσινη Αριστερά!!!» Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος


Ανοιξη. Χαρά θεού,άνθισε και πρασίνισε ο τόπος.Πανηγύρι της φύσης. Εζήλωσε την ομορφιά της και ο κ.πρωθυπουργός και για πολλοστή φορά άρχισε τα…βαφτίσια!: «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ». Αν είναι δυνατόν!!! «Σύντροφοι» δεν πάμε καλά. Κάτι φταίει. Κάτι έχει στραβώσει. Είπε ο Αρχηγός: «Του λοιπού οι σημαίες που θα ανεμίζουν θα είναι όλες πράσινες!». Μάλιστα και…μπράβο μας. Δηλαδή ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ!; Πολύ ωραία. Αφού δια μιάς καταργήθηκαν τα αμπέχωνα ,ώρα να καταχωνιαστούν και τα βυσινί. (Τα ακούνε αυτά κατι παλιοί Ρηγάδες και Συνασπιστές και σκέφτομαι τι θα αναλογίζονται;). Ωρα ο Τσίπρας να αρχίσει εμφανίσεις με ντουλαμάδες και τζουμπέδες,διότι έτσι προστάζουν οι καιροί. Εκλογές γαρ και είναι ώρα συσχετισμών.

«Σύντροφε» Αλέξη, εδώ και κάμποσο καιρό,για να κρατηθείς στην εξουσία άρχισες να μαζεύεις όλα τα «ορφανά», όλους τους «άστεγους», ακόμα και από αντίθετους πολιτικούς χώρους,με αποκορύφωμα τις τελευταίες σου απόπειρες για «διεύρυνση» προοδευτική όπως με στόμφο και περίσσια περηφάνεια την διακήρυξες στην συριζαική τελευταία…παράσταση στο Γαλάτσι. Και δεν έφασαν όλα αυτά,προχώρησες και παραπέρα:Αλλαξες και το λογότυπό σου: «Προοδευτική Συμμαχία!». Με ποιούς; Μ’αυτούς που πρίν λίγο σε καθυβρίζανε αισχρά και αχαρακτήριστα; Καλά πολιτικό η έστω ελάχιστο κομματικό φιλότιμο δεν υπάρχει;

«Σύντροφε», που είναι εκείνος ο περήφανος «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου;». Που είναι οι ιδεολογίες και τα ηθικά πλεονάσματα; Για Πράσινη Αριστερά πάλεψαν γενιές και γενιές αγωνιστών; Πού είναι η αριστερή περηφάνεια; Που είναι η ιστορική αριστερή κινηματική αξιοπρέπεια; Που στην ευχή είναι οι θυσίες; «Σύντροφε» Αλέξη, την αριστερά (την …δική σου βέβαια αριστερά), δεν την τραυμάτισες, την σκότωσες.

 Σε πρωτοψήφισα, καβάλησες το κύμα της οργής και της αντίδρασης, σε πίστεψα, σου έβαλα πλάτη,σε έσπρωξα και πήρες την εξουσία. Μας πλασσάρισσες αρχικά το «τσίκεν-γκέιμ» (σιγά μην σκίσουμε κανένα καλσόν!) και πολύ γρήγορα τουμπάρησες και προέκυψες χαμαιλέοντας και ιαβέρης.

Τέσσερα χρόνια τώρα άλλα λές και άλλα κάνεις. Τα γύρισες όλα ανάποδα. Και Πρέσπες υπέγραψες και για 100 χρόνια ενεχυρίασες τον εθνικό πλούτο και… διέπραξες και άλλα πολλά και…θαυμαστά!.

 Εχεις τρελλαθεί στα ταξίδια και τις βραβεύσεις των δανειστών (άλλο φρούτο τούτο!). Προς Θεού!. Μα δεν καταλαβαίνεις γιατί σε παινεύουν και σε βραβεύουν; Αφού τους κάνεις όλα τα χατήρια, είναι δυνατόν να μην σε έχουν στα ώπα-ώπα;

Και δεν προσχώρησες και  παραδόθηκες μόνο στον ελιτισμό και την απόλυτη συστημικότητα, αλλά προσδοκώντας καιροσκοπικά σε προσπορισμό για κανένα ψηφαλάκι και υπερέβαλες εαυτόν σε συνεχή αλεπάλληλη ανάδειξη δήθεν σκανδάλων των πολιτικών σου αντιπάλων. «Σύντροφε» πρωθυπουργέ, έρχονται εκλογές. Με επικοινωνιακή επιλεκτική διαχείρηση δεν οροδείς προ ουδενός, κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις πόντους. Ο λαός έχει καταλάβει και θα κρίνει αναλόγως. Οικτίρω τον εαυτό μου νωρίτερα  δεν σε υποψιάστηκα εγκαίρως και τότε πάτησα. Τώρα όμως….

«ΠΡΑΣΙΝΗ…ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!»

Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος
Από το Blogger.