Λαμία: Tελέσθηκαν οι βαπτίσεις εννέα νέων κατηχουμένων αλλοδαπών από το Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαο


       Σε κλίμα χαράς και μυσταγωγίας, ολίγον προ της Αγίας και Μεγάλης Εβδόμαδος και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως.  τελέσθηκαν οι Βαπτίσεις εννέα (9)  νέων κατηχουμένων αλλοδαπών  αδελφών μας, το πρωί της Τρίτης 16 Απριλίου , στο Βαπτιστήριο Ενηλίκων και Αλλοδαπών, το οποίο ευρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρου του  Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαμίας.

        Το Μυστήριο του  Βαπτίσματος ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους ,  παρουσία πολλών συγγενών και φίλων των νεοφωτίστων και των αναδόχων τους.

        Με τις βαπτίσεις αυτές,  ο αριθμός των νέων χριστιανών  αδελφών μας ανέρχεται στους 419, αποδεικνύοντας το  πόσο αποδοτική ποιμαντική ενέργεια ήταν η ίδρυση από τον Ποιμενάρχη μας της  Σχολής Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία προετοιμάζει κατάλληλα  τους  Κατηχουμένους, ώστε να προσέρχονται ηθελημένα  και με πλήρη επίγνωση των αληθειών της Ορθοδόξου Πίστεως μας, στο Μέγα Μυστήριο του Βαπτίσματος,  εις το οποίο δέχονται όλοι ανεξαιρέτως με πολύ  σεβασμό και αγάπη την Ορθόδοξη Πίστη και Αλήθεια, τον ίδιο το Θεό. Απόδειξη αυτού είναι η έκδηλη χαρά και η λαμπρότητα , σημεία τα  οποία είναι πάντοτε έκδηλα  στα πρόσωπα των νεοφωτίστων και των αναδόχων τους,   τα οποία είναι καρπός της χάριτος του Θεού, όπως ετόνισε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας.  

        Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας  εξέφρασε τη χαρά του, δοξάζοντας το Όνομα του Τριαδικού Θεού,  που για ακόμη μια φορά ετέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος, κατηχουμένων αδελφών μας και απηύθυνε στους βαπτισθέντες και στους αναδόχους τους, τις  πατρικές του συμβουλές και οδηγίες για τη νέα  πνευματική τους ζωή μέσα στο Σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις Ευαγγελικές εντολές, προτρέποντάς τους να ζουν Μυστηριακή ζωή και να κρατήσουν όσο το δυνατό περισσότερο την καθαρότητα της ψυχής τους από τους ρύπους της αμαρτίας.

          Τέλος ευχήθηκε στους αναδόχους τους να είναι πάντα Άξιοι, στους συγγενείς να τους χαίρονται και σε όλους καλή Ανάσταση.






















www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη