Απόλλων - Λαμία 0-3


H Λαμία έκλεισε ιδανικά την εκπληκτική σεζόν της, νικώντας 3-0 στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 30ή αγωνιστική. Κορυφαία επαρχιακή ομάδα της Super League με ήττα Παναιτωλικού οι Φθιώτες, απογοήτευσε ξανά η Ελαφρά Ταξιαρχία.

Η σεζόν τελείωσε για Λαμία κι Απόλλωνα Σμύρνης. Η ομάδα της Φθιώτιδας φιλοξενήθηκε από την Ελαφρά Ταξιαρχία στη Ριζούπολη για την πρώτη χρονικά αναμέτρηση της τελευταίας (30ής) αγωνιστικής της Super League και τη νίκησε 3-0.

Ο Χερόνιμο Μπαράλες με εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ, ο Φακούντο Μπερτόγλιο με πλασέ έκανε το 0-2 κι ο Μάτι Οριουέλα με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η Λαμία ανέβηκε στην έβδομη θέση και σε περίπτωση ήττας του Παναιτωλικού από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Κυριακής (5/5, 16:00) θα είναι κορυφαία επαρχιακή ομάδα του πρωταθλήματος.

1. ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΗΣ
Το αποτέλεσμα του ματς δεν θα σήμαινε κάτι ιδιαίτερο για τη Λαμία. Η σεζόν, έτσι κι αλλιώς, επιτυχημένη ήταν. Η τελευταία εικόνα όμως πάντα μένει. Πρωταγωνιστές αυτής της εικόνας ήταν το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της σεζόν.

Οι δύο Αργεντινοί της, Φακούντο Μπερτόγλιο και Χερόνιμο Μπαράλες, σκόραραν τα πρώτα δύο γκολ της. Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Φακούντο Μπερτόγλιο έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της γηπεδούχου άμυνας για τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο, εκείνος έκανε το πλασέ κι ο Λευτέρης Αστράς τον ανέτρεψε.

Ο Χερόνιμο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση στο επόμενο (50ό) λεπτό και ήταν εύστοχος, ανοίγοντας το σκορ. Στο 62ο ήλθε το δεύτερο γκολ από τον έτερο Αργεντινό. Σε μία εντυπωσιακή φάση με δύο διαδοχικά τακουνάκια, ο Καραμάνος έβγαλε για τον Μπερτόγλιο κι εκείνος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση.

Κι όμως το τοπίο παραμονής τους στην ομάδα της Φθιώτιδας θολό... Μπορεί να μείνει ένας εκ των δύο, μπορεί και οι δύο, μπορεί και κανείς από τους δύο...

2. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥΕΛΑ
Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Απόλλων ήταν η χειρότερη ομάδα της Super League. Λίγοι βαθμοί, λίγα γκολ, πολλοί προπονητές, κανείς δεν στέριωσε. Όλη η σεζόν της Ελαφράς Ταξιαρχίας αποτυπώνεται στο τρίτο γκολ της Λαμίας, το οποίο πέτυχε παίκτης του Απόλλωνα.

Ο Ματίας Οριουέλα στην προσπάθειά του ν' απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Λευτέρη Αστρά. Μια σεζόν γεμάτη λάθη, ενδεχομένως και ατυχίες, με έναν όμως πέρα ως πέρα δίκαιο υποβιβασμό.

3. ΣΕ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΝΕΡΑ
Η σεζόν τελείωσε για Λαμία κι Απόλλωνα. Τι επιφυλάσσει, ωστόσο, η επόμενη; Ουδείς γνωρίζει είναι η απάντηση. Ο Απόλλων εδώ και μεγάλο διάστημα ξεκίνησε να κάνει σχέδια για τη δεύτερη κατηγορία, Super League 2 όπως θα ονομάζεται πλέον.

Τα έκανε αρχικά με τον Μπάμπη Τεννέ, αυτός αποχώρησε, πλέον τα κάνει με ένα δικό του παιδί, τον Λευτέρη Βελέντζα. Πολλοί παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ θα φύγουν από τη Ριζούπολη, όχι όμως αναγκαστικά κι από την Ελλάδα.

Η Λαμία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή. Η παραμονή του Μάκη Χάβου μόνο σίγουρη δεν είναι, ενώ είναι πολλά και τα συμβόλαια παικτών που λήγουν. Η χρονιά που τελείωσε είναι παράσημο για την ομάδα της Φθιώτιδας σε κάθε περίπτωση. Το αν θ' αποβεί και "κληρονομία", θα φανεί...

Γήπεδο: Ριζούπολη
Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας
Βοηθοί: Δημήτρης Νατσιόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνστάντιος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Κοντοές, Βαφέας, Ρώσση (63' Ακόστα), Οριουέλα, Γκίνο, Ντούρσο, Βάρκας, Αγρόδημος, Γαρουφαλιάς, Ναζλίδης (72' Κοντογιαννόπουλος).
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Κατσίκας, Βασιλαντωνόπουλος, Καρυπίδης (85' Αναστασιάδης), Αντέτζο, Σκαρντοβέλι, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Πίτι, Καραμάνος, Μπερτόγλιο (78' Τομάς), Μπαράλες (72' Ασούμπρε).
Γκολ:  50' Μπαράλες, 62' Μπερτόγλιο, 70' αυτ. Οριουέλα 
Κάρτες:  -

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη