Αθανάσιος Μιχελής: Τα κοινοτικά κονδύλια δεν πήγαν σε έργα υποδομής. Σπαταλήθηκαν ακόμη και σε έργα βιτρίνας


Είναι γνωστό ότι στην Κύπρο επικρατεί μακροχρόνια ανομβρία, γι΄αυτό υπάρχουν λίγα νερά. Από τη δεκαετία του 1980 μεθοδικά οι Κύπριοι άρχισαν να κατασκευάζουν φράγματα για τη δημιουργία λιμνοδεξαμενών. Το εικονιζόμενο φράγμα είναι στην περιοχή της Πάφου, στον ξεροπόταμο "Ασπρογκρεμού". Φέτος, μετά και τη βροχόπτωση, το φράγμα υπερχείλισε εξασφαλίζοντας επάρκεια νερού άρδευσης στους αγρότες για μια δεκαετία. Έτσι μεθοδεύεται η μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής. 

Στο Νομό μας, με πλημμύρα νερού παντού, οι αγρότες ποτίζουν πληρώνοντας πετρέλαιο ή ηλ. ρεύμα για τις γεωτρήσεις τους. Τα κοινοτικά κονδύλια δεν πήγαν σε έργα υποδομής. Σπαταλήθηκαν ακόμη και σε έργα βιτρίνας. Το κόστος παραγωγής παραμένει υψηλό. Αυτές ήταν οι πολιτικές του παρελθόντος στη χώρα μας. Οι υπεύθυνοι γνωστοί.


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη