Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού & Μαλιακού Κόλπου: Από το 1972 η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Από το 1972 η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η άρρηκτη σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση δημιουργεί την ανάγκη προστασίας της ως ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Με αφορμή, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καλούμε όλους να γνωρίσουν τον τόπο μας και την ιστορία του, με την Οίτη, την κοιλάδα του Σπερχειού και του Μαλιακού κόλπου, με τα βουνά του Τυμφρηστού, της Όθρυς και του Καλλίδρομου. Καλούμε σε εκστρατεία εθελοντικών δράσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων.

Ο Φορέας Διαχείρισης θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης με κάθε τρόπο. Φαινόμενα όπως σκουπίδια στο Σπερχειό πρέπει να αποτελέσουν και θα αποτελέσουν παρελθόν με τη βοήθεια και την ενεργό συμμετοχή όλων. Ο καθένας ατομικά θα πρέπει να συμπεριφέρεται με σεβασμό και αγάπη προς το φυσικό περιβάλλον για να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε τη φυσική κληρονομιά όπως την παραλάβαμε. Αγαπώ θα πει Φροντίζω!

Σεβασμός και ευαισθησία για το περιβάλλον, σημαίνει σεβασμός και ευαισθησία για την ίδια
τη ζωή!

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης
Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου οργανώνει τις εξής δράσεις :

  • Τετάρτη 5/6 : Περιβαλλοντική ενημέρωση και δραστηριότητες με μαθητές του 21ου Νηπιαγωγείο Σταυρού
  • Πέμπτη 6/6: Περιβαλλοντική ενημέρωση στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης στην Παύλιανη
  • Παρασκευή 7/6 : Περιβαλλοντική ενημέρωση και δραστηριότητες με μαθητές του 20ου Νηπιαγωγείου

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη