Όμιλος Φίλων Δάσους Λαμίας: Ο απολογισμός της περιβαλλοντικής εβδομάδας 2019Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που εορτάζεται κάθε χρόνο την 5η Ιουνίου, πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτατα σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εκδηλώσεις μας αρχισαν με ομιλία - συζήτηση με μέλη και φίλους στα γραφεία του Ομίλου για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης και την επικίνδυνη πρακτική της καύσης και συνεχίσαμε με επισκέψεις στο 1ο και 16ο Δημοτικό σχολείο και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης νομού Φθιώτιδας στο Κωσταλέξη. Η επαφή με τα παιδιά, το ενδιαφέρον και οι γνώσεις τους για περιβαλλοντικά θέματα μας έδωσαν ελπίδα να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, αγώνα που δίνουμε από το 1992.

Η περιβαλλοντική μας βδομάδα συνεχίστηκε με περίπατο στις όχθες του Ξεριά, καταλήγοντας στην παλιά δεξαμενή στην Ταράτσα Λαμίας και ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με το παράρτημα ΠΕΛΙΤΙ Αλμυρού και τη διάθεση παραδοσιακών σπόρων και φυτών, αλλά και ενημέρωση για την βιοποικιλότητα και τη σημασία της σε μικρούς και μεγάλους που μας πλησίασαν στο κέντρο της πόλη μας.

Σίγουρα δεν αρκεί μια μέρα για να επιλυθούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η προστασία του πλανήτη πρέπει να αποτελεί καθημερινή έγνοια και πρακτική .Αγωνιζόμαστε με συνέπεια και συνέχεια για βιώσιμες και αειφόρες λύσεις για περιβαλλοντικά θέματα, για την αποτροπή της Κλιματικής Αλλαγής, για την διατήρηση των φυσικών πόρων, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας, την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, την αναβάθμιση της γεωργίας, την κυκλική οικονομία, την κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία.
ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ 
Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 101 35131 Λαμία Τηλ - fax 2231053350 κ 6932269378 
(Πάρης Φούντας - Γραμματέας ΟΜΦΙΔΑΣ) e mail omfidas@gmail.com https://www.facebook.com/omfidas
http://omfidas.blogspot.gr/

Από το Blogger.