Χανιά: Στις 2 Οκτωβρίου η απεργία του Εργατικού Κέντρου Χανίων(audio)

Χανιά: Στις 2 Οκτωβρίου η απεργία του Εργατικού Κέντρου Χανίων(audio)

Στις 2 Οκτωβρίου και όχι στις 25 Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα γίνει η απεργία του Εργατικού Κέντρου Χανίων, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καθυστερεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά,ενώ θα δοθεί χρόνος στα σωματεία να προετοιμάσουν καλύτερα την κινητοποίηση.
Παράλληλα, ασκεί έντονη κριτική στη συνδικαλιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ, κάνοντας λόγο για πρακτικές τρομοκρατίας του ΚΚΕ – ΠΑΜΕ που έχουν οδηγήσει την ΓΣΕΕ σε διορισμό Διοίκησης, χωρίς να έχει την δυνατότητα να προκηρύξει απεργία.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δήλωσε μιλώντας στο σταθμό μας ο πρόεδρος του Ε.Κ.Χ. Γιάννης Μανωλικάκης, εμπόδισαν την πραγματοποίηση δύο συνεδρίων της ΓΣΕΕ, στην Καλαμάτα και τη Ρόδο, με αποτέλεσμα η Συνομοσπονδία να μην έχει Διοίκηση.

Η ανακοίνωση:

«Μετά την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να τραβήξει πιο πίσω την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, το Εργατικό Κέντρο Χανίων αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να επανακαθορίσει την ημέρα της απεργίας, για τις 2-10-2019, ακολουθώντας έτσι την απόφαση Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, καθώς όπως είναι γνωστό η ΓΣΕΕ εγκλωβισμένη από τις πρακτικές τρομοκρατίας του ΚΚΕ –ΠΑΜΕ που έχει οδηγήσει την Συνομοσπονδία σε διορισμό Διοίκησης, δεν έχει την δυνατότητα να προκηρύξει απεργία.
Έχουμε μπροστά μας τον χρόνο να προετοιμάσουμε την απεργία για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ.Μανωλικάκης:

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2VbFFtJ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.