Πρεμιέρα το Σάββατο για το 25ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας

Πρεμιέρα το Σάββατο για το 25ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας

Το 25ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας, που συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας, θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Στο φετινό φεστιβάλ, που φέρει το όνομα του αείμνηστου χορωδού και επί 27 έτη προέδρου του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας Παναγιώτη Παπαθανασίου, θα συμμετέχουν 7 καταξιωμένες χορωδίες και θα πραγματοποιηθούν 3 συναυλίες.

Παρουσιάζοντας σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων κ. Π. Σάπκας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Για μας αυτή η διοργάνωση είναι πολύ σημαντική. Καταρχάς γιατί τηρούμε την υπόσχεσή μας να τιμήσουμε τη μνήμη ενός σπουδαίου συμπολίτη μας, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Λάρισας, για την πολυετή δράση του, κυρίως στη χορωδιακή μουσική, τον Παναγιώτη Παπαθανασίου.
Επί 61 χρόνια χορωδός και 27 χρόνια πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο Σύλλογος να ανοίξει τα φτερά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να συνεργαστεί με τους μεγάλους μας συνθέτες, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιάννη Μαρκόπουλο και άλλους.
Ο ίδιος άλλωστε, πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Λάρισας, το 1981.
Από τη άλλη, ως πόλη έχουμε μια μακρά και σπουδαία παράδοση στη χορωδιακή μουσική, μια παράδοση που συνεχίζεται με αξιώσεις και διαρκώς εξελίσσεται.

Από την πιο παλιά χορωδία μας μέχρι την πιο καινούρια, από την Παιδική και τη Μικτή μέχρι την Ιντονασιόν, βάζουμε το λιθαράκι μας, αφήνουμε το στίγμα μας στον μουσικό χάρτη της χώρας και όχι μόνο, με τη συμμετοχή τους στο ανέβασμα παραστάσεων όπερας, στις ηχογραφήσεις δίσκων σπουδαίων καλλιτεχνών από τον Θεοδωράκη και τον Λεοντή μέχρι τον Μαραμή και τον Κορκολή, σε διαγωνισμούς με μεγάλες διακρίσεις, φεστιβάλ του εξωτερικού, εγχώρια φεστιβάλ, με ρεπερτόριο που διευρύνεται κι ανανεώνεται συνεχώς, με πρωτότυπες παρουσιάσεις και συνεργασίες.
Από τέτοιες διοργανώσεις όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι. Οι πολίτες που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δικές μας χορωδίες και άλλες αξιόλογες από τη χώρα, όπως τη χορωδία της ΕΡΤ ή του Ιονίου Πανεπιστημίου, αλλά και από το εξωτερικό, οι ίδιοι οι χορωδοί που θα συναντηθούν, θα ανταλλάξουν ιδέες, θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, και βέβαια η πόλη αποδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχει και επιδεικνύοντας την εξωστρέφεια που της αξίζει».
Από την πλευρά του ο προεδρος του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας Απόστολος Δήμου, ανέφερε ότι η καλύτερη τιμή για τον Παναγιωτη Παπαθανασίου είναι ότι συνεχίζουμε το έργο του, προσθέτοντας παράλληλα ότι όλες οι χορωδίες είναι υψηλού επιπέδου, από τη Σουηδική μέχρι τις δικές μας. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον μαέστρο διεθνούς φήμης Fred Sjöberg και κάλεσε όλους τους Λαρισαίους να μη χάσουν την ευκαιρία να τον ακούσουν.
Ο διευθυντής του ΔΩΛ τόνισε ότι η πορεία του Φεστιβάλ και η φετινή διοργάνωση δικαιώνουν απόλυτα τον Παναγιώτη Παπαθανασίου που το οραματίστηκε. Τέλος, ο μαέστρος και καλλιτεχνικός δ/ντής του ΜΣΛ Χρήστος Κτιστάκης υπογράμμισε ότι με τη βοήθεια του Δήμου το φεστιβάλ θα καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα στην Ελλάδα. Το επόμενο θα γίνει το 2021 μαζί με τα 90ά γενέθλια του Μουσικού Συλλόγου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2lQ9lj6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη