Έντονη δραστηριότητα των συνδικάτων για την απεργία της 2 Οκτωβρίου

Έντονη δραστηριότητα των συνδικάτων για την απεργία της 2 Οκτωβρίου

Συνεχίζεται η δημοσιοποίηση απεργιακών αποφάσεων από συνδικαλιστικές οργανώσεις, που με 24ωρη απεργία στις 2 Οκτωβρίου θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνηση. Στη συγκεκριμένη ημερομηνία προσανατολίζονται τόσο οι οργανώσεις που πραγματοποίησαν απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου, όσο και αυτές που δεν συμμετείχαν.

Συγκεκριμένα: «Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Δράμας κατά την τακτική συνεδρίασή του, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, την προκήρυξη 24ωρης πανδραμινής απεργίας στις 2 Οκτώβρη 2019, ημέρα Τετάρτη ενάντια στο αναπτυξιακό σχέδιο νόμου το οποίο περιέχει ένα μίνι εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο και πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή κατά το χρονικό διάστημα του πρώτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου».

Στην Ελασσόνα: «Σας γνωστοποιούμε ότι την 2 Οκτωβρίου 2019 το Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας θα απεργήσει μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πάρθηκε την 19-9-2019».

Στο Ρέθυμνο: Το εργατικό κέντρο Ρεθύμνου καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ στα γραφεία του.

Στη Βέροια: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους μαζικά να απαντήσουμε στις πολιτικές που θίγουν και τα εργατικά συμφέροντα και θεσμούς που με αγώνες έχουν κατακτηθεί. Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας

Στην Πρέβεζα: «Καλούμε τα σωματεία μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Πρέβεζας και όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα του Νομού μας, να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2/10/2019 (απόφαση Δ.Σ. της 20ης/9/2019) και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας και για να αποτρέψουμε την ψήφιση αυτού του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης».

Στο ΣτΕ η ΓΣΕΕ για τη διάσωση των τριετιών

H ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «με παρέμβαση που κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ορθώνει ανάχωμα υπέρ των τριετιών, την ισχύ των οποίων αμφισβητούν εργοδοτικές οργανώσεις.
Η Συνομοσπονδία υπερασπίζεται την ισχύ των διατάξεων για τις τριετίες που, εκτός των άλλων, αποτέλεσαν, επί σειρά ετών, περιεχόμενο των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ο ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, με αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν, υποστηρίζουν ότι οι νομοθετικές διατάξεις για τις τριετίες, που αποτέλεσαν επιπλέον διαχρονικά αντικείμενο ρύθμισης από ΕΓΣΣΕ, έχουν καταργηθεί.

Η ΓΣΕΕ θα δώσει τη μάχη υπέρ των επιδομάτων των τριετιών και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με σκοπό να επιβεβαιωθεί η ισχύς των συγκεκριμένων επιδομάτων, ώστε να μην επέλθει χειροτέρευση των μισθολογικών όρων εργασίας μεγάλου αριθμού εργαζομένων, που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Να μην αναβιώσει η, κατά κοινή ομολογία όχι μόνο αποτυχημένη αλλά και καταστροφική, μνημονιακή πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης δια της μείωσης των μισθών, χωρίς μνημόνιο αυτή τη φορά».

To ΠΑΜΕ
Σύσκεψη ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, συνδικάτων και συνδικαλιστών για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, καλεί το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη στις 6.30μμ στο θέατρο «ΔΙΑΝΑ» (Ιπποκράτους 7, Αθήνα).

Το ΠΑΜΕ για τον Πολιτισμό
Παρεμβαίνοντας στον τομέα του Πολιτισμού, το ΠΑΜΕ ανκοίνωσε τα εξής:

«Κάνουμε υπόθεση της εργατικής τάξης και τον πολιτισμό.
Η θεατρική ομάδα, η χορωδία, η ορχήστρα και η χορευτική ομάδα του ΠΑΜΕ ξεκινούν και πάλι τις πρόβες αλλά και τις παραστάσεις μετά το τρίμηνο διάλειμμά τους.
Θέλουμε να πλουτίσουμε την πολιτιστική δραστηριότητα των εργαζόμενων και συνδικάτων. Στόχος μας να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές του πολιτισμού για να έρθουν ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι κοντά στα συνδικάτα. Να οργανωθούν, να συμμετέχουν.

Καλούμε και νέους συναγωνιστές να πλαισιώσουν τις ομάδες μας ή να συμβάλλουν στην ανάγκη της εργατικής τάξης να εκφράζεται μέσα από κάθε μορφή τέχνης.
Συνδικάτα και σύλλογοι μπορούν να κλείσουν παραστάσεις με το παιδικό μας έργο «Η Μαύρη Πεταλούδα» της Έρης Ρίτσου.
Για πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα: 210 3301842,210 3301847,210 3833786″.

ΑΔΕΔΥ – Εκδήλωση για το ασφαλιστικό

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολύκεντρο, μια μεγάλη εκδήλωση, στην Αθήνα, για το ασφαλιστικό, με στόχο την ενημέρωση των συνδικαλιστικών στελεχών και των εργαζομένων του Λεκανοπεδίου για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό ζήτημα.

Εισηγητές:
Σάββας Ρομπόλης, Ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου
Αλέξης Μητρόπουλος, Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ

Παρεμβάσεις θα κάνουν:
Θεοχάρης Λευτέρης, Πρόεδρος της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ
Κουρούκλης Αντώνης, Πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ
Ζερβός Τάσος, Πρόεδρος του ΣΥΑΤ

Σχετική είδηση: Νέα 24ωρη απεργία στις 2 Οκτωβρίου για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2mVs50z
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.