Συνεχείς συσκέψεις για τις επιπτώσεις από την κατάρρευση της Thomas Cook.

Συνεχείς συσκέψεις για τις επιπτώσεις από την κατάρρευση της Thomas Cook.

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις που πραγματοποιούνται από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κατάρρευση της Thomas Cook.«Η βούληση για ενίσχυση είναι δεδομένη, η συζήτηση για τον τρόπο ενίσχυσης συνεχίζεται», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μετά από τη νέα ευρεία σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τα μέτρα τα οποία εξετάζονται. Σημείωσε, δε, ότι «στόχος είναι να περιχαρακώσουμε τον κλάδο, αφού πρώτα έχουμε ακριβείς εκτιμήσεις για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητούνται προτάσεις για διευκολύνσεις απόδοσης του ΦΠΑ για τιμολόγια τα οποία δεν έχουν εξοφληθεί, καθώς και διευκολύνσεις πληρωμών οφειλών που αφορούν σε φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Εξετάζεται, παράλληλα, η συμβατότητα με τους ευρωπαϊκούς και άλλους κανόνες, καθώς και το δημοσιονομικό κόστος στον προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα υποβάλλονται οι μηνιαίες δηλώσεις ΦΠΑ Αυγούστου από υπόχρεους με διπλογραφικά βιβλία, ενώ λήγει η προθεσμία πληρωμής δόσεων φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και ΕΝΦΙΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύσκεψη θα επαναληφθεί αύριο, προκειμένου, εάν είναι δυνατόν, να ενεργοποιηθούν μέτρα πριν από τις προθεσμίες της Δευτέρας.

Σχετική είδηση: Thomas Cook: Στελέχη λάμβαναν εξωπραγματικές αμοιβές την ώρα που ο όμιλος κατέρρεε 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

www.ert.gr



via ert.gr https://www.ert.gr/roi-idiseon/synecheis-syskepseis-gia-tis-epiptoseis-apo-tin-katarreysi-tis-thomas-cook/

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη