Οι ΗΠΑ ανέλαβαν ευθύνη για την «απώλεια» 30 χωρικών στο Αφγανιστάν

Οι ΗΠΑ ανέλαβαν ευθύνη για την «απώλεια» 30 χωρικών στο Αφγανιστάν

Ο αμερικανικός στρατός παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για την παράπλευρη απώλεια 30 αμάχων κατά το πλήγμα «ακριβείας» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό Αφγανιστάν την Τετάρτη.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Αμερικανικής Δύναμης για το Αφγανιστάν  συνταγματάρχης Σόνι Λίγκετ διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ «έχουν ενημερωθεί για τις καταγγελίες σχετικά με τον θάνατο αμάχων και εργάζονται με τους τοπικούς αξιωματούχους για να διευκρινίσουν τα γεγονότα».

Την Τετάρτη, λίγη ώρα αφού χωρικοί, εποχικοί εργάτες και παιδιά που μάζευαν κουκουνάρια είχαν σταματήσει να εργάζονται για την ημέρα και είχαν ανάψει φωτιές κοντά στις σκηνές τους, αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξαπέλυσε επίθεση, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 εξ αυτών και να τραυματιστούν ακόμη 40.

Στην ανακοίνωσή του ο συνταγματάρχης Λίγκετ ανέφερε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «μάχονται σε ένα περίπλοκο περιβάλλον εναντίον αυτών που σκοτώνουν και κρύβονται πίσω από αμάχους».

Η αποστολή αρωγής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν ανέφερε στην έκθεσή της για το πρώτο εξάμηνο του 2019 ότι οι επιθέσεις των αφγανικών και των αμερικανικών δυνάμεων προκάλεσαν περισσότερους νεκρούς μεταξύ των άμαχων από ό,τι οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αεροπορικές επιδρομές των αφγανικών και των αμερικανικών δυνάμεων προκάλεσαν τον θάνατο 363 αμάχων και τον τραυματισμό 156 άλλων το πρώτο μισό του έτους. Ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες είναι και 150 παιδιά.

Πηγή:ΑΠΕ,AFP

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/30f5Mpu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη