Κ.Ζαχαριάδης: «Χρειαζόμαστε ένα νέο εκλογικό σύστημα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» (audio)

Κ.Ζαχαριάδης: «Χρειαζόμαστε ένα νέο εκλογικό σύστημα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» (audio)

"Μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές αλλά είναι η πιο ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση της τελευταίας δεκαετίας. Και αυτό έχει ευθύνες, επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ(Βόρειος Τομέας Β΄Αθήνας) Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Σημείωσε ότι το κόμμα πρέπει να στοιχηθεί οργανωτικά και προγραμματικά . «Να δούμε τα λάθη και τις αστοχίες της προηγούμενης διακυβέρνησης. Κι αυτό θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μέρους των ψηφοφόρων που μας ψήφισε και τους χάσαμε» είπε και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανασυνθέσει τα ρεύματα και τις τάσεις της Αριστεράς και να συγκροτηθεί ένα προοδευτικό μέτωπο. «Το πρόβλημα είναι ότι ανεβαίνουν στην Ευρώπη οι ιδέες του φασισμού. Τι θα κάνουμε με την κλιματική αλλαγή, με την 4η βιομηχανική επανάσταση, την πρόκληση συγκρότησης ενός κοινωνικού κράτους..;» , είπε.

Ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ακόμα πως «δεν έχουμε ακούσει κανένα στον ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να «πασοκοποιηθεί»… Αν εννοούμε την συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικού ρεύματος που θα παίζει ρόλο τα επόμενα 30 χρόνια είναι ευκταίο», ενώ επεσήμανε πως «είναι προφανείς οι οργανωτικές αδυναμίες και οι αδυναμίες γείωσης του ΣΥΡΙΖΑ μετά από επτά χρόνια. Καλούμαστε με ρεαλισμό να τα επιλύσουμε… Έχουμε εξαγγείλει πολλές φορές ανασυγκρότηση του χώρου και δεν το επιτύχαμε…».

Σε ότι αφορά την Συνταγματική Αναθεώρηση σημείωσε πως «θα μπορούσαμε να μην ανοίξουμε το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και να κρατάμε τα κλειδιά της προεδρικής εκλογής τον Φλεβάρη του 2020 και να πούμε στον κ. Μητσοτάκη «κοίταξε, μπορούμε να πάμε σε εκλογές σε οκτώ μήνες…» Κινηθήκαμε όμως με υπευθυνότητα για τον θεσμό του Προέδρου. Αντί λοιπόν η ΝΔ να προσέλθει καλόπιστα σε διάλογο, πάει σε λογική προέδρου-κομματάρχη». Πρόσθεσε πως «βγαίνοντας από τα μνημόνια έχουμε μπει σε νέα φάση και χρειαζόμαστε νέο προεδρικό εκλογικό σύστημα, για την επίτευξη συναινέσεων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2lhadwE
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη