Γενική απεργία σε... τρεις δόσεις - Ούτε τώρα υπήρξε συνεννόηση των συνδικάτων

Γενική απεργία σε... τρεις δόσεις - Ούτε τώρα υπήρξε συνεννόηση των συνδικάτων

Η αδυναμία των συνδικάτων να κάτσουν μία φορά στο τραπέζι και να προκηρύξουν από κοινού μια 24ωρη απεργία οδήγησε σήμερα στο γεγονός να υπάρχουν τρεις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, μια στις 24 Σεπτεμβρίου, μία στις 25 Σεπτεμβρίου και μια στις 2 Οκτωβρίου!

Μετά την κατάθεση του Αναπτυξιακού νόμου και των εργασιακών αλλαγών τα συνδικάτα αμέσως προχώρησαν σε συσκέψεις για να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Το ΠΑΜΕ αμέσως προχώρησε σε 24ωρη απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου ενώ η ΓΣΕΕ δεν μπορούσε να προχωρήσει σε απεργία λόγω του ότι η διοίκηση που έχει είναι προσωρινή. Τα μέλη, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες της ΓΣΕΕ λόγω της αιώνιας κόντρας που έχουν με το ΠΑΜΕ προχώρησαν σε απεργία στις 25 Σεπτεμβρίου. Οι ημερομηνίες αυτές θεωρούνταν και οι πιο πιθανές για την συζήτηση του Αναπτυξιακού σχεδίου νόμου στην Βουλή.

Στην συνέχεια η ηγεσία της ΓΣΕΕ ενημερώθηκε ότι η συζήτηση για το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα γίνει αργότερα και έτσι εισηγήθηκε 24ωρη απεργία για τις 2 Οκτωβρίου. Ειδικότερα σύμφωνα με την ΔΑΚΕ δόθηκαν κατευθύνσεις προς τις δευτεροβάθμιες (Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα) και πρωτοβάθμιες (σωματεία) οργανώσεις – μέλη της ΓΣΕΕ ώστε να λάβουν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις όταν το Νομοσχέδιο τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Εξηγώντας ότι μετά από παραπληροφόρηση στελεχών του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ πως το Πολυνομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση στις 27 Σεπτεμβρίου, κάποιες δευτεροβάθμιες οργανώσεις έσπευσαν, υπό αυτή την πίεση, να προκηρύξουν απεργία για τις 24 του Σεπτέμβρη.

Για το Νομοσχέδιο σύμφωνα με την ΔΑΚΕ θα ακολουθηθεί κανονική, και όχι επείγουσα ή κατεπείγουσα, διαδικασία, οπότε η ολοκλήρωσή της μπορεί να διαρκέσει και 15 ημέρες.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η ΓΣΕΕ, μετά από ζυμώσεις με Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα αποφάσισε να προτείνει ως ημέρα απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.
Ετσι φτάνουμε σήμερα και ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και ΕΚΑ θα κάνουν απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου, τα Εργατικά Κέντρα της ΓΣΕΕ στις 25 Σεπτεμβρίου και ΓΣΕΕ και ΔΑΚΕ έχουν εισηγηθεί για απεργία στις 2 Οκτωβρίου.

Έτσι για μια ακόμη φορά τα συνδικαλιστικά όργανα της χώρας δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να βρουν μια χρυσή τομή για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας!!!

Έτσι το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να κηρύξει 24ωρη απεργία φαίνεται ότι μεγάλωσε την κόντρα μεταξύ της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.

Οι ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ κήρυξαν απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου και από την άλλη η συνδικαλιστική παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ», η οποία δηλώνει ότι εκπροσωπεί περισσότερα από 100 πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, με ανακοίνωση της, καλεί οργανώσεις και συνδικαλιστικά στελέχη να προκηρύξουν απεργία για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα αρκετά Εργατικά Κέντρα έχουν ήδη ανακοινώσει απεργία στις 25 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εν λόγω εργατικά Κέντρα είναι μέλη της ΓΣΕΕ.

Τέλος η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να προχωρήσουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργίας στις 2 Οκτωβρίου.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2NrZ9ct
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη