Ζητούν να σταματήσουν οι εργασίες για το νέο ΚΥΤ στην Ζερβού

Ζητούν να σταματήσουν οι εργασίες για το νέο ΚΥΤ στην Ζερβού

Ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής δεκάδες κάτοικοι των Μυτιληνιών αλλά και της ευρύτερης περιοχής στη θέση «Ζερβού»  όπου εκεί εδώ και δύο μέρες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης και κατασκευής του νέου ΚΥΤ Σάμου.

Με επικεφαλής τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας  Γιώργο Ελευθερόγλου  και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα  οι κάτοικοι των Μυτιληνιών ζήτησαν να σταματήσουν οι εργασίες  ενώ υποστηρίζουν ότι το νέο ΚΥΤ δε θα φιλοξενεί τον αριθμό των μεταναστών που προβλέπει η χωρητικότητα του αλλά πολύ μεγαλύτερο αριθμό όπως αυτό στο Βαθύ που φιλοξενεί δεκαπλάσιους μετανάστες .

Η ειρηνική διαμαρτυρία διήρκησε περίπου μία ώρα, ενώ αντιπροσωπεία των κατοίκων (10μελής περίπου), με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, μετέβη στην περιοχή, όπου εκτελούνται τα έργα της κατασκευής του νέου ΚΥΤ.

Διαβάστηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας, όπου θ' αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς, ενώ προγραμματίσθηκε ολιγομελής αντιπροσωπεία να μεταβεί στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου, ώστε να ενημερώσει τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Στάντζο.

Εξάλλου την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και θα έχει κάνει την προεργασία το δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, θα κατατεθεί η  προσφυγή 10 πολιτών των Μυτιληνιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της απόφασης χωροθέτησης του ΚΥΤ ΣΤΗ Θέση Ζερβού.

 

The post Ζητούν να σταματήσουν οι εργασίες για το νέο ΚΥΤ στην Ζερβού appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/30dVhlw
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη