Οι κλέφτες, πιθανώς τρομοκράτες, μπαινόβγαιναν στην αποθήκη για έναν ολόκληρο χρόνο

Οι κλέφτες, πιθανώς τρομοκράτες, μπαινόβγαιναν στην αποθήκη για έναν ολόκληρο χρόνο

Δεν είναι πρόσφατη η κλοπή του στρατιωτικού υλικού από τις αποθήκες των εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο ούτε και πραγματοποιήθηκε άπαξ, αλλά σε περισσότερες από μία «επισκέψεις» των δραστών. 

Αυτά αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, κατά τα σημερινή (11/9) ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στυλιανός Πέτσας όταν ερωτήθηκε για τις πιθανές ευθύνες που φέρει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αναφορικά με τη συγκεκριμένη κλοπή η οποία από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμό στις στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.

Όπως είναι ήδη γνωστό, στο νησί της Λέρου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης της κλοπής, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την Αθήνα ώστε να συμμετάσχει στις έρευνες με βασικό αντικείμενο τη διερεύνηση του ενδεχομένου η κλοπή να συνδέεται με τη δράση τρομοκρατικών ομάδων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πέτσας, η κλοπή από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις είναι πολύ πιθανό να έγινε με πολλαπλές αρπαγές του οπλισμού από τους δράστες κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους καθώς:

α. Η προ έτους καταμέτρηση δεν είχε καταγράψει ελλείψεις στο αποθηκευμένο πολεμικό υλικό και
β. Βάσει των μέχρι στιγμής ερευνών υπάρχουν ενδείξεις για περισσότερες από μία «επισκέψεις» των δραστών στην αποθήκη οι οποίες δεν ξεκίνησαν πρόσφατα.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Τρίτης το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ). Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην μονάδα την Δευτέρα το απόγευμα διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ αναχώρησαν για τη Λέρο προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως πληροφορήθηκε η ΕΛΑΣ από το ΓΕΝ έχουν χαθεί χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη στρατιωτικού υλικού η οποία όμως ήταν σφραγισμένη και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης. Οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ θα ερευνήσουν τον χώρο ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα από τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι η απώλεια του υλικού διαπιστώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε καταμέτρηση κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής.



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2ZSHth4
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη