Σχόλιο του Ζαχαρία Ζούπη, πολιτικού αναλυτή για αφίσα ΚΙΝΑΛ: «Μία αφίσα, πολλά πικρά συμπεράσματα»

Σχόλιο του Ζαχαρία Ζούπη, πολιτικού αναλυτή για αφίσα ΚΙΝΑΛ: «Μία αφίσα, πολλά πικρά συμπεράσματα»

Δείγμα στροφής προς τον Σοσιαλιστικό ρεαλισμό; Δεν νομίζω να έκανε τέτοια ιδεολογική στροφή η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Νοσταλγία για τον Μάη του ΄68; Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απόδειξη αυτού που σημειώνει ο Ε. Βενιζέλος, ότι το ΚΙΝΑΛ μετατρέπεται σε Κ.Κ.Ε του Κέντρου; Υπερβολική ερμηνεία, όσο και αν η αρχική αφίσα του ΚΙΝΑΛ παραπέμπει σε αφίσες του Κ.Κ.Ε την δεκαετία του ΄70, ακόμα και αφίσες τροτσκιστικών ομάδων.

Του πολιτικού αναλυτή Ζαχαρία Ζούπη, Υπεύθυνου Ερευνών της OPINION POLL

Η αφίσα που εσπευσμένως άλλαξε, μάλλον είναι μία απόδειξη της Πολιτικής, Ιδεολογικής, Προγραμματικής ασάφειας ( όχι δημιουργικής ) του ΚΙΝΑΛ. Απόδειξη της απουσίας σοβαρής αντιπολιτευτικής πολιτικής που οδηγεί σε μία ακατανόητη και χωρίς νόημα τακτική ίσων αποστάσεων μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί σε δράση χωρίς νόημα. Απόδειξη τρικυμίας στο κρανίο και ηγετικής ανεπάρκειας. Αυτά φαίνονται όχι μόνο από τις καμινάδες και τις γροθιές, αλλά και από το κεντρικό σύνθημα της αφίσας.

afisa12

Ας προσέχουν περισσότερο και ας προβληματιστούν από τα αποτελέσματα των τελευταίων Βουλευτικών Εκλογών, αλλά και των αποτελεσμάτων των τελευταίων Ερευνών, όπως της OPINION POLL. Aς προσέξει η ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ γιατί με όλα αυτά οδηγούν τον χώρο στην συρρίκνωση και του αφαιρούν κάθε δυνατότητα να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις πολιτικές διεργασίες. Αν κάποιος θέλει ένα μικρό, απομονωμένο και ελεγχόμενο από μία ομάδα κόμμα θα συμφωνεί το ΚΙΝΑΛ να προχωρήσει χωρίς διορθωτικές κινήσεις. Ο κόσμος όμως του χώρου ακόμα προς το παρόν ελπίζει για άλλα.

Ο πολιτικός αναλυτής, Ζαχαρίας Ζούπης

kinal34



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/3006cPq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη