Υπό βροχή και με μικρή συμμετοχή η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Υπό βροχή και με μικρή συμμετοχή η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Μικρή ήταν η συμμετοχή στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που έγινε στην Πλατεία Πανεπιστημίου και πραγματοποιήθηκε βέβαια, υπό βροχή, με ομιλητή τον Δημήτρη Μαργιετάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε δήλωσή του ο Αποστόλης Ριζόπουλος, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων, τόνισε ότι  η Ν.Δ. συνεχίζει την πολιτική που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατεβάζει αυτό το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που έχει δύο πλευρές: Από τη μία δίνει φοροελαφρύνσεις και επενδυτικά κίνητρα σε μεγάλες επιχειρήσεις και το επόμενο διάστημα πρόκειται να δοθούν εκατομμύρια Ευρώ του Ελληνικού λαού σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θα διευκολυνθούν σε κάθε εμπόδιο, όπως περιβαλλοντικοί όροι, είτε αφορά σε αρχαιολογικούς χώρους, δάση κλπ.

Ανέφερε ακόμη, ότι ο ίδιος νόμος, πάλι για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, χτυπάει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με το ηλεκτρονικό μητρώο και τις αποφάσεις για απεργία, ενώ χτυπάει και τις κλαδικές συμβάσεις και οι επιχειρήσεις που δεν θα είναι ανταγωνιστικές, θα μπορούν να μην θέτουν σε ισχύ τις κλαδικές συμβάσεις, αλλά επιχειρησιακές, με λιγότερα χρήματα, ουσιαστικά καταργώντας τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

 

 

 

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2kQEbYh
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.