Βρετανικό Μουσείο: «Καμία απόδειξη για μούχλα στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Βρετανικό Μουσείο: «Καμία απόδειξη για μούχλα στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

«Δεν υπάρχει απόδειξη περί ύπαρξης μούχλας στην Γκαλερί Duveen» απαντά εκπρόσωπος του Βρετανικόυ Μουσείου, μετά τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για την εικόνα εγκατάλειψης της αίθουσας που φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου αρνήθηκε τις καταγγελίες και έκανε λόγο για εισροή υδάτων, που αντιμετωπίστηκε όταν συνέβη το περιστατικό πέρυσι, επισημαίνοντας ότι δεν συνέβη πάνω από περιοχή με γλυπτά.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι τα σημάδια στα πάνελ της οροφής είναι απωθητικά, αλλά δε συνιστούν απειλή για τα αντικείμενα. Η συντήρηση της συλλογής είναι υπέρτατης σημασίας για το Βρετανικό Μουσείο και η ομάδα Συντήρησης και Κτιρίων επιθεωρεί συνεχώς όλους τους χώρους στους οποίους στεγάζεται η συλλογή. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τα γλυπτά στη συλλογή» πρόσθεσε.

Νωρίτερα υπήρξε αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία σε δήλωσή της μετά τα δημοσιεύματα για μούχλα στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα υποστήριξε ότι η πρόκειται για προσβλητική εικόνα που εντείνει το δίκαιο αίτημα για την επιστροφή τους.  



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/34Fg9Bk
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη