Δίκη Συνεταιριστικής Τραπεζας Λέσβου Λήμνου, ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα

Δίκη Συνεταιριστικής Τραπεζας Λέσβου Λήμνου,  ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα

Με τις απολογίες των περισσοτέρων κατηγορουμένων συνεχίστηκε σήμερα στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου η πολύκροτη δίκη Μπεμπεδέλ η , η πρώτη που έρχεται στο δικαστήριο, από τις πολλές υποθέσεις που ζημίωσαν με πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ και οδήγησαν σε λουκέτο την τράπεζα . Η δίκη είχε ξεκινήσει τον περασμένο Οκτώβρη και βαίνει προς το τέλος της ενώ δύο από τους κατηγορούμενους δε ζουν πια.

Οι μεν κατηγορούμενοι του διοικητικού συμβουλίου υποστήριξαν ότι δεν είχαν τις γνώσεις να ελέγξουν τις εισηγήσεις που έρχονταν από τον διευθυντή και ο διευθυντής ότι εκτελούσε τις αποφάσεις του προέδρου και του συμβουλίου.

Ουσιαστική η απολογία ενός εκ των τριών κατηγορουμένων που έφεραν στο φως την υπόθεση αυτή και για τους οποίους μάλιστα οι μικρομέτοχοι είχαν ζητήσει να απαλλαγούν των κατηγοριών. Ο κατηγορούμενος περιέγραψε καρέ καρέ πως  τον Οκτώβρη του 2004,  ένας εκ των τριών τυχαία εντόπισε ένα πακέτο ακάλυπτων και ασφράγιστων επιταγών, ενημέρωσε τον ίδιο  και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των παρατυπιών της τράπεζας. Υποστήριξε ότι οι υπέυθυνοι της τράπεζας τον  ενημέρωσαν ότι ο διευθυντής τους είπε να μη σφραγίζουν τις ακάλυπτες επιταγές. Απευθύνθηκε στον πρόεδρο και του είπε να διώξει τον διευθυντή και να πάνε στον εισαγγελέα. Ο πρόεδρος γνώριζε και του είπε να μη διαρρεύσει τίποτα για να μην αρχίσει ο κόσμος να ζητάει τα λεφτά του και καταρρεύσει η τράπεζα. Στο συμβούλιο που ακολουθησε στις 2 Νοεμβρίου 2004 ο διευθυντής ενημέρωσε ότι επειδή όλοι αυτοί ήταν σοβαροί πελάτες, δεν σφραγίζουν τις επιταγές , για να μην τους καταστρέψουν και τις πλήρωνε η τράπεζα . Από κει και πέρα ήταν μονόδρομος η συμβασιοποίηση των χρημάτων αυτών.

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του ίδιου κατηγορούμενου και για ένα πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος τον Απρίλη του 2004 που ανέφερε όλα τα κακώς κείμενα που είχαν διαπιστωθεί στη διαχείριση της τράπεζας μεταξύ των οποίων και το γεγονός ότι δεν τηρούνταν σωστά τα πρακτικά αλλά και για όλα όπως είπε τα άλλα ζητήματα . Παρόλα αυτά η ΤτΕ δεν είχε λάβει κάποια μέτρα και ούτε τις ζητήθηκαν ευθύνες για τον επισφαλή τρόπο που άφηνε να διοικούνται πιστωτικά ιδρύματα.

Αύριο η δίκη θα συνεχισθεί με την απολογία των υπόλοιπων κατηγορουμένων και θα ακολουθήσει η αγόρευση του εισαγγελέα. Ακολούθως οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων και της πολιτικής αγωγής και η έδρα ευελπιστεί ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η δίκη αυτή.

 

The post Δίκη Συνεταιριστικής Τραπεζας Λέσβου Λήμνου, ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2mhneGw
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη