Πρόταση προς συζήτηση στο Π.Σ. Β. Αιγαίου, εκτός ημερησίας, το σφράγισμα των ιαματικών πηγών της Ικαρίας

Πρόταση προς συζήτηση στο Π.Σ. Β. Αιγαίου, εκτός ημερησίας, το σφράγισμα των ιαματικών πηγών της Ικαρίας

Πρόταση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου, εκτός ημερησίας, το θέμα του σφραγίσματος-κλείσιμο των ιαματικών πηγών της Ικαρίας έκανε η Συμπαράταξη Πολιτών αναφέροντας τα εξής:
Το σφράγισμα των ιαματικών πηγών της Ικαρίας, ενώ υπάρχουν λουόμενοι που περιμένουν να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους, αλλά και του υδροθεραπευτηρίου των Αγιασμάτων Χίου εξ αιτίας μη ολοκλήρωσης των διαδικασιών πιστοποίησης των υδάτων και των εγκαταστάσεων αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για τα δύο νησιά. Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι πηγές της Εφταλούς προβλέπεται να κλείσουν στο τέλος του χρόνου, ενώ είναι κλειστές παραμένουν επίσης του Πολυχνίτου. Αν σ'αυτά προσθέσουμε και τη στασιμότητα που υπάρχει στη περίπτωση του Σάρλιτζα στη Θερμή Λέσβου – που έχει περάσει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας εδώ και 2 χρόνια και μέχρι στιγμής η πρόοδος είναι υποτυπώδης – μπορούμε να συμπληρώσουμε την θλιβερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένας σημαντικός πόρος για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας παρά τις μεγαλόστομες κατά καιρούς εξαγγελίες διαφόρων παραγόντων, αρμόδιων και μη.
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θεωρεί ότι δεν πρέπει να σπαταληθεί χρόνος στη προσπάθεια απόδοσης ευθυνών, αλλά να υπάρξει άμεση δράση από την πλευρά της Περιφέρειας:
Να ζητηθεί άμεσα η αναστολή του κλεισίματος των πηγών μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πιστοποίησης με δεδομένο ότι η ευθύνη υπάρχει τόσο από τη πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού που δεν ολοκλήρωσε έγκαιρα την διαδικασία με αποτέλεσμα να ζητούνται διαρκώς τα ίδια πιστοποιητικά που είχαν σύντομη ημερομηνία λήξης
Να συσταθεί γνωμοδοτική επιτροπή του άρθρου 97 του ν.4555/18 για την επεξεργασία ολοκληρωμένης πρότασης για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας με τη συμμετοχή των Δήμων των νησιών, εκπροσώπων των αρμόδιων Τοπικών Συμβουλίων, φορέων ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών, υπηρεσιακών παραγόντων και εμπειρογνωμόνων.
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ζητά να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θεωρεί ότι, μετά από δεκαετίες λόγων και έργων αμφίβολου αποτελέσματος που έχουν οδηγήσει στην απαξίωση ενός σημαντικού πόρου τουριστικής ανάπτυξης, είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, ώστε να υπάρξουν τα αναγκαία συγκροτημένα βήματα ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας στα νησιά μας. Τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλες χαμένες ευκαιρίες.

The post Πρόταση προς συζήτηση στο Π.Σ. Β. Αιγαίου, εκτός ημερησίας, το σφράγισμα των ιαματικών πηγών της Ικαρίας appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2kYcInG
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη