Αστυνομικοί Ροδόπης: «Λόγω των μεταναστευτικών ροών δεν Αστυνομεύουμε επαρκώς»

Αστυνομικοί Ροδόπης: «Λόγω των μεταναστευτικών ροών  δεν Αστυνομεύουμε επαρκώς»

Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, η οποία αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της, για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στην Αστυνομική Δ/νση Ροδόπης. Το συγκεκριμένο θέμα δεν ελήφθη υπ' όψιν από τις αποφάσεις του Συμβουλίου μεταθέσεων κατωτέρων του Αρχηγείου με το οποίο όχι μόνο δεν ενισχύθηκε με επιπλέον προσωπικό η Αστυνομική Δ/νση, -πάγιο και κυρίαρχο αίτημα ετών-, αλλά επιπλέον εμπέδωσαν και την εγκατάλειψη των περιφερειακών υπηρεσιών από την ηγεσία τους, για άλλη μια φορά.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Παναγιώτης Μαχαιρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, τόνισε με κάθε ειλικρίνεια πως πλέον πρωταρχικό τους καθήκον είναι η μεταφορά και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες των παράτυπων μεταναστών. «Πλέον δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας που είναι η ασφάλεια των πολιτών και ο περιορισμός της εγκληματικότητας. Δεν αντέχουμε παρά το φιλότιμο ΟΛΩΝ των συναδέλφων να δώσουν για να διεκπεραιωθούν ΟΛΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ. Ζητάμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ και να ενισχυθεί η υπηρεσίας μας με έμψυχο δυναμικό, υλικοτεχνική υποδομή, περιπολικά και ότι άλλος εξοπλισμός απαιτείται για την ασφάλεια όλων μας», δήλωσε με έμφαση ο κ. Μαχαιρίδης.
Επι πλέον πρόσθεσε πως οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί κατά πολύ, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια και αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο και πρέπει να γίνει κάτι.
Μάλιστα στάθηκε και στις συναντήσεις που έχει κάνει το Δ.Σ της Ένωσης με τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη που επίκειται , αλλά και τους Βουλευτές του Νομού, όπου τους μεταφέρεται αυτή η δεινή κατάσταση. Παράλληλα ζητεί την στήριξή τους για την ενίσχυση με δυνάμεις της Αστυνομικής Δ/νσης και κυρίως το ζητά από την νέα κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει ως νέα να το δείξει άμεσα και εμπράκτως, σε σχέση με την προηγούμενη που αν και της είχε μεταφερθεί η κατάσταση δεν έκανε κάτι για να την ανακουφίσει, όπως δήλωσε ο κ. Μαχαιρίδης.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης,

«Σήμερα 27/09/2019 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ένωσης μας, όπου ομόφωνα εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια όλων των μελών, όπως μας μεταφέρθηκε κι από το σύνολο των συναδέλφων της Δ.Α. Ροδόπης στην δυσάρεστη έκπληξη που μας επιφύλασσε η απόφαση του Συμβουλίου μεταθέσεων κατωτέρων του Αρχηγείου με το οποίο όχι μόνο δεν ενισχυθήκαμε με επιπλέον προσωπικό, το οποίο είναι πάγιο και κυρίαρχο αίτημα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά επιπλέον εμπεδώσαμε την εγκατάλειψη των περιφερειακών υπηρεσιών από την ηγεσία μας, γι άλλη μια φορά. Βρεθήκαμε να κολυμπάμε εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του τσουνάμι που έχει προκαλέσει η μεταναστατευτική πολιτική των τελευταίων ετών που έχει αλλάξει άρδην την υπηρεσιακή μας ρουτίνα με αποτέλεσμα να καταστρατηγούνται, ποικιλοτρόπως τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Οι αστυνομικοί της Ροδόπης και της ευρύτερης ακριτικής περιοχής της Θράκης, η οποία είναι από τις κυριότερες πύλες εισόδου των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη έχουν βάλει « πλάτη » τα τελευταία χρόνια φυλάσσοντας Θερμοπύλες. Επιδεικνύουν επαγγελματισμό κι έχουν προ πολλού υπερβεί το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον με το αστυνομικό τους ήθος, κουράγιο, πατριωτισμό προκειμένου να υπηρετήσουν αυτό για το οποίο ορκίσθηκαν πίστη, με τον ελάχιστο έως ανύπαρκτο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τις κατακρημνισμένες οικονομικές απολαβές τους.
Διατηρούμε γι άλλη μια φορά την ψυχραιμία μας και στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, αναμένοντας από την ηγεσία μας την συνέχιση της νέας αυτής πρακτικής με γενναίες ενισχύσεις από προσωπικό, περιοχών που χρήζουν αυτών κι έχουν πληγεί από τις μεταναστευτικές ροές, πέρα από τα σύνορα με την Τουρκία και τα νησιά του Αιγαίου. Ζητούμε άμεσα να συμπεριληφθεί η Δ.Α. Ροδόπης στο πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ για να αντιμετωπιστεί επιτέλους η λειψανδρία των υπηρεσιών μας.
Απαιτούμε από την φυσική και πολιτική μας ηγεσία να σκύψει πάνω στα προβλήματα μας, επιστρέψτε μας κάποιο μέρος από την χαμένη μας αυτοπεποίθηση και ανεβάστε το κλονισμένο ηθικό των συναδέλφων μας, ως ελάχιστη ανταπόδοση στο ήθος, στην υπομονή των τελευταίων αυτών ετών που έχει επωμιστεί τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2mTjRGQ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη