Γιάννης Γκιόκας: «Είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Γιάννης Γκιόκας: «Είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Είναι από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους στον Πανσερραϊκό που μπορεί να μιλά για άνοδο.

Άλλωστε το όνομα του Γιάννη Γκιόκα είναι γραμμένο στην νεότερη ιστορία του Πανσερραϊκού σε μια από τις πιο λαμπρές στιγμές του συλλόγου, την επιστροφή το καλοκαίρι 2008 στην Α Εθνική μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. Ο Γιάννης Γκιόκας ήταν τότε ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Παπακώστα ενώ φέτος βρίσκεται στο πλευρό του Νίκου Νεντίδη. Μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα του Πανσερραϊκού στη Ξάνθη με αντίπαλο τον Ηρακλή Ζυγού ο Γιάννης Γκιόκας μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών και στον συνάδελφο Παναγιώτη Ζιώγα.

Ο Γιάννης Γκιόκας μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλη Ζυγού:

«Θεωρώ ότι είχαμε την ευκαιρία να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι νωρίτερα. Δεν το κάναμε αυτό, δεν δεχθήκαμε όμως και κάποιες φάσεις να πω ότι αγχωθήκαμε. Από ένα φάουλ στο πλάι σημειώθηκε το γκολ της αντίπαλης ομάδας θεωρώ όμως ότι κατά διαστήματα ήμασταν αρκετά καλοί και θα μπορούσαμε να είχαμε «καθαρίσει» το παιχνίδι πολύ νωρίτερα».

-Για το αν υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση της ομάδας στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος με το δεδομένο ότι η ομάδα έχει ρυθμό επίσημων αγώνων με τη συμμετοχή της στο κύπελλο Ελλάδος:

«Σίγουρα, ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια αξιόμαχη ομάδα. Σε αυτό το πρωτάθλημα όποιος υποτιμήσει μια ομάδα θα το πληρώσει. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο ειδικά στον πρώτο γύρο που όλες οι ομάδες ξεκινούν με ενθουσιασμό και βέβαια όταν παίζουν ενάντια σε ομάδες όπως είναι ο Πανσερραϊκός σίγουρα δίνουν το παραπάνω, το 100% των δυνατοτήτων τους. Θεωρώ ότι αγχωθήκαμε σήμερα, ήταν το άγχος της πρεμιέρας που θέλαμε οπωσδήποτε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είχαμε το σκορ και ίσως επαναπαυτήκαμε λίγο στο τέλος».

-Για το ότι ο Πανσερραϊκος προχωρά στο θεσμό του κυπέλλου αν υπάρχει ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε δίκοπο μαχαίρι λόγω των επιπλέων παιχνιδιών που θα έχει η ομάδα ή αυτό είναι καλό γιατί δίνει ρυθμό στους παίκτες:

«Θεωρώ ότι έχουμε ένα ρόστερ αρκετά ικανοποιητικό για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και στους δύο θεσμούς, στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Φυσικά βασικός μας στόχος παραμένει το πρωτάθλημα κι εκεί θα δώσουμε όλη την προσοχή μας».

-Για το ότι ο Πανσερραϊκός θεωρείται από όλους το φαβορί του ομίλου κι αν αυτό γεμίζει την ομάδα με επιπλέον ευθύνες. Είναι θετικό άγχος αυτό;

«Θετικό άγχος ναι. Ξεκινώντας εμείς την προσπάθεια μας φέτος ως Πανσερραϊκός, φυσικά και θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα οπότε με βάση αυτό έγιναν και οι επιλογές των παικτών. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Οι παίκτες το γνωρίζουν, εμείς το γνωρίζουμε και είμαστε έτοιμοι για αυτό».

-Για το πόσες αγωνιστικές πρέπει να περάσουν για να έχουμε μια εικόνα του ομίλου για το ποιες ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν:

«Δεν μπορούμε αυτό να το ξέρουμε ακόμα. Σίγουρα, στο τέλος του πρώτου γύρου θα έχουμε όλοι μια εικόνα σχετικά με τη δυναμικότητα των ομάδων και τη βαθμολογική τους θέση».

-Αν ο σημαντικότερος αντίπαλος για την 1η θέση είναι ο Απόλλων Παραλιμνίου ή είναι κι άλλες ομάδες:

«Το Παραλίμνιο σίγουρα έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα, το έχει αποδείξει τα τελευταία δύο με τρία χρόνια που κάνει πολύ καλή πορεία, αυτό όμως που είπα στην αρχή, όποιος υποτιμήσει οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να χάσει βαθμούς κι αυτό μπορεί να κοστίσει».

 

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2laJodp
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.