Novartis: Δύο δρόμους έχει η… Βουλή για τον Παπαγγελόπουλο

Novartis: Δύο δρόμους έχει η… Βουλή για τον Παπαγγελόπουλο

Από την στιγμή που η δικογραφία έφτασε στην Βουλή και η κυβέρνηση προανήγγειλε την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, δύο είναι οι πιθανοί «κοινοβουλευτικοί δρόμοι».

Ο ένας είναι η δικογραφία να επιστραφεί στην Δικαιοσύνη για περαιτέρω έρευνα και ο άλλος είναι η Βουλή να διερευνήσει την υπόθεση. Μόλις υπερψηφιστεί το αίτημα της κυβέρνησης και συγκροτηθεί η προκαταρκτική επιτροπή, τα μέλη της θα πρέπει από τις πρώτες συνεδριάσεις να αποφασίσουν αν οι παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έγιναν κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.

Αν αποφασίσουν θετικά, τότε με βάση το Σύνταγμα θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 του νόμου περί ευθύνης υπουργών και η Βουλή θα πρέπει να ελέγξει το αξιόποινο των πράξεων του. Αν αποφασίσουν αρνητικά, δηλαδή αν τα μέλη της προκαταρκτικής κρίνουν πως οι όποιες παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου δεν έγιναν στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων η δικογραφία θα πρέπει να επιστραφεί στην τακτική Δικαιοσύνη.

Μέχρι στιγμής το επικρατέστερο σενάριο είναι η κυβέρνηση να επιστρέψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη μετά από μερικές συνεδριάσεις της επιτροπής διότι θέλει να αποφύγει την πολιτική της όξυνσης. Μάλιστα, για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση έβγαλε από το «κάδρο» της προανακριτικής τον Αλέξη Τσίπρα διότι αυτό θα λειτουργούσε απολύτως συσπειρωτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου η φράση του πρωθυπουργού πως τους πολιτικούς του αντιπάλους δεν τους στέλνει στα δικαστήρια αλλά τους κρίνει ο ελληνικός λαός προϊδεάζει για την επιστροφή της δικογραφίας στην Δικαιοσύνη. Αυτό το σκεπτικό εκφράστηκε και από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη ο οποίος άφησε ανοικτό το ζήτημα να επιστρέψει η δικογραφία στην Δικαιοσύνη λέγοντας πως «αν τα αδικήματα του κ. Παπαγγελόπουλου τελέστηκαν παράπλευρα θα πρέπει η δικογραφία να επιστραφεί στην Δικαιοσύνη».



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2l1hLn0
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη