Υπόθεση Novartis: Τη Δευτέρα θα αποφασιστεί η ημερομηνία συζήτησης για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

photo: eurokinissi

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου θα ορίσει ειδική ημερήσια διάταξη για την συζήτηση και ψήφιση του αιτήματος της ΝΔ για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, εντός 15 ημερών από την κατάθεση του αιτήματος θα πρέπει να έχει συζητηθεί στην Ολομέλεια. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος,  θα έχει το δικαίωμα να παρουσιάσει τις απόψεις του στους βουλευτές, εφόσον η Βουλή το επιτρέψει. Επίσης, μπορεί να υποβάλει γραπτό υπόμνημα, το οποία καταχωρίζεται στα πρακτικά.

Για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης διεξάγεται μυστική ψηφοφορία και η απόφαση λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 151. Αφού υπερψηφιστεί το αίτημα της ΝΔ, στην συνέχεια θα πρέπει να συγκροτηθεί η προανακριτική επιτροπή. Στην πρώτη συνεδρίαση της θα εκλέξει το προεδρείο και θα κάνει προγραμματισμό των εργασιών της. Στην συνέχεια θα κληθεί να αποφασίσει αν η Βουλή είναι αρμόδια για την διενέργεια της έρευνας, δηλαδή αν η προανακριτική επιτροπή θα κάνει επί της ουσίας έρευνα ή θα επιστρέψει το φάκελο στην δικαιοσύνη.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2mcTwmz
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη