Βrexit: Από τη Σκωτία η πρώτη νίκη κατά του Τζόνσον

Βrexit: Από τη Σκωτία η πρώτη νίκη κατά του Τζόνσον

Νέο χαστούκι στον Μπόρις Τζόνσον καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Σκωτίας αποφάνθηκε πως είναι παράνομη η ανάκληση λειτουργίας του βρετανικού κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες.

 

Πρόκειται για την πρώτη δικαστική νίκη των αντιπάλων της αμφιλεγόμενης διακοπής της λειτουργίας του κοινοβουλίου, η οποία ανεστάλη τη Δευτέρα και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, προκειμένου να εμποδίσει τις απόπειρες ανατροπής των σχεδίων Τζόνσον για την αποχώρηση από την ΕΕ.

«Τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους υποστηρικτές μας και στη φανταστική νομική ομάδα μας που πέτυχαν την ιστορική απόφαση ότι η διακοπή των εργασιών της Βουλής είναι παράνομη», έγραψε στο Twitter, η βουλευτής, η οποία ηγήθηκε της προσφυγής στο εν λόγω δικαστήριο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από το γραφείο του Τζόνσον.

Την Παρασκευή, δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε μια παρόμοια προσφυγή και η υπόθεση αυτή θα εξετασθεί στις 17 Σεπτεμβρίου από το Ανώτατο Δικαστήριο, το κορυφαίο δικαστικό σώμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Τζο Μομ, δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση που εκδικάσθηκε στη Σκωτία, δήλωσε πως την Τρίτη θα αρχίσει η δική τους προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο.



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2LJMmyV
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη