Αναδρομικά - Συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις μέχρι και 120 ευρώ για 300.000 συνταξιούχους

Photo: Eurokinissi

Αναδρομικές αυξήσεις για 300.000 συνταξιούχους. Μέχρι και πάνω από 120 ευρώ το ποσό της αύξησης. Πότε ξεκινά να καταβάλλεται στους λογαριασμούς.

Πρόκειται για αναδρομικές αυξήσεις, με την αναπλήρωση να να φτάνει στο 50% αντί 42,8% που είναι τώρα με 40 έτη ασφάλισης. Η αύξηση αυτή δρομολογείται από το υπουργείο Εργασίας που λειτουργεί στο πλαίσιο της απόφασης του ΣτΕ.  

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open ο δικηγόρος, Διονύσης Τεμπονέρας τόνισε πως «συνταξιούχοι με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης αναμένεται να δουν σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις από 60 έως 120 ευρώ λόγω των νέων ποσοστών αναπλήρωσης».

Στα αυξημένα αυτά ποσοστά αναπλήρωσης αναφέρθηκε στο OPEN ο δικηγόρος, Διονύσης Τεμπονέρας. Τα νέα ποσοστά θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το νέο ασφαλιστικό και θα έχουν αναδρομική ισχύ από 4 Οκτωβρίου.

Παραδείγματα 

Παράδειγμα 1: Συνταξιούχος του ΙΚΑ με 35 έτη ασφάλισης, σήμερα λανβάνει κύρια σύνταξη 915 ευρώ. Ο ίδιος από τον Ιανουάριο 2020 θα λάβει 975 ευρώ. Δηλαδή θα έχει αύξηση 60 ευρώ.

Παράδειγμα 2: Συνταξιούχος ΤΕΒΕ με 40 έτη ασφάλισης, σήμερα λαμβάνει κύρια σύνταξη 988 ευρώ και από τον Ιανουάριο 2020 θα παίρνει 1.115 ευρώ. Δηλαδή, θα έχει αύξηση στη σύνταξή του 127 ευρώ.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2JkHlg0
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη