Ομιλία του Γιάννη Σαρακιώτη στη Βουλή για αναπτυξιακό και τροπολογία 2%


Με ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης στη συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, αναφερόμενος παράλληλα και στην τροπολογία, την οποία είχε καταθέσει για τη διευθέτηση χρεών των επαγγελματιών του επισιτιστικού κλάδου της Λαμίας. Όπως αρχικά τόνισε:

«Η μετάλλαξη της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και το υπό συζήτηση νομοσχέδιο συνιστά μία ακόμη σαφή απόδειξη αυτού. Οι υποσχέσεις στους πολλούς για «ανάπτυξη» δίνουν τη θέση τους στην υλοποίηση των εξυπηρετήσεων στους λίγους. Και συγκεκριμένα σε αυτούς που σας βοήθησαν να κερδίσετε τις πρόσφατες εκλογές. Ξεχάστηκαν γρήγορα οι «νταβατζήδες» του 2004 και του νόμου 3592/2007, του λεγόμενου «νόμου Ρουσόπουλου»… Και έρχεστε σήμερα να καταργήσετε την υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών στα Μ.Μ.Ε. και την υποβολή πόθεν έσχες των ιδιοκτητών τους. Από τις υποσχέσεις στη μεσαία τάξη στις πελατειακές ρυθμίσεις των ισχυρών σας φίλων».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναρωτήθηκε:

«Με ποιο τρόπο να θεωρήσουμε ως «αναπτυξιακές» την επαναφορά του 2ου μνημονίου στα εργασιακά; Την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας; Τον πολλαπλασιασμό των θέσεων μετακλητών στα Υπουργεία και την αύξηση των αποδοχών των υψηλόβαθμων στελεχών μεγάλων δημοσίων επιχειρήσεων μέχρι το ποσό μάλιστα των 7.500 ευρώ! Ποιο θα είναι άραγε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας στους μισθούς των εργαζομένων; Μειώσεις, νέες μειώσεις μισθών όπως άλλωστε αναφέρεται στην 4η σελίδα της Μελέτης της Τράπεζας της Ελλάδος που εσείς προσκομίζετε».

Επίσης, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε σκωπτικά ότι:

«Το παρόν νομοσχέδιο θα έπρεπε να τιτλοφορείται «Επενδύω σε λίγους για να με διατηρήσουν στην εξουσία» και όχι προφανώς «Επενδύω στην Ελλάδα», καθώς πως αλλιώς εξηγείται η διοχέτευση δημόσιων πόρων προς φιλικά επιχειρηματικά συμφέροντα στερώντας κρίσιμους πόρους από την καινοτομία, την έρευνα και άλλους κλάδους με υψηλή εξωστρέφεια και προστιθέμενη αξία».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαρακιώτης κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο να εξετάσει διεξοδικά την τροπολογία, που κατέθεσε για τη διευθέτηση χρεών των επαγγελματιών του επισιτιστικού κλάδου της Λαμίας, έκκληση η οποία δεν εισακούστηκε, καθώς ο αρμόδιος υπουργός απέρριψε την τροπολογία χωρίς καν να προβεί σε οποιοδήποτε σχολιασμό για την ορθότητά της ή μη.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη