Βρετανία: Εγκρίθηκε η πρόταση του Τζόνσον – Εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Βρετανία: Εγκρίθηκε η πρόταση του Τζόνσον – Εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

To βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σε δεύτερη ανάγνωση με συντριπτική πλειοψηφία, την πρόταση του Μπόρις Τζόνσον για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου. 

Συγκεκριμένα, 438 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της διεξαγωγής εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ μόλις 20 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση.

Θα ακολουθήσει η 3η ανάγνωση και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα σταλεί προς έγκριση στη Βουλή των Λόρδων.

Η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε την τροπολογία που είχε καταθέσει ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και αφορούσε την αλλαγή της ημερομηνίας των βουλευτικών εκλογών.

Ο Κόρμπιν ζητούσε να διεξαχθούν οι εκλογές στις 9 Δεκεμβρίου και όχι στις 12 του μηνός.

Η πρότασή του απορρίφθηκε με ψήφους 315 κατά έναντι 295 υπέρ.

Εξάλλου, ο Μπόρις Τζόνσον δέχτηκε εκ νέου 10 από τους 21 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος τους οποίους είχε διώξει από την κοινοβουλευτική ομάδα τον περασμένο μήνα, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο Τζόνσον συνάντησε τους δέκα στο γραφείο του στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ανάμεσά τους ήταν ο πρώην υπουργός Επιχειρήσεων Γκρεγκ Κλαρκ και ο Νίκολας Σόουμς, ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Ορισμένοι μεταξύ αυτών έχουν δηλώσει ήδη ότι θα αποσυρθούν στις προσεχείς εκλογές.

«Η προσδοκία όλων των Τόρις, μελών του κοινοβουλίου και υποψηφίων που θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές θα είναι ότι όταν επιστρέψουμε, θα έχουμε πετύχει την ψήφιση αυτής της συμφωνίας για το Brexit», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2MVTgD8
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη