Παναγιώτης Ιακωβής: Πολυβιταμίνες, ω3, superfoods και κολλαγόνα


Πολυβιταμίνες, ω3, superfoods και κολλαγόνα
__________________

Κατά τις παραπλανητικές διαφημίσεις τους, κάνουν τα πάντα. Αυξάνουν τις αντοχές μας, βελτιώνουν τις πνευματικές μας ικανότητες, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, ομορφαίνουν, μας κάνουν νεότερους, αποτοξινώνουν και μας εγγυώνται μακροζωΐα. Και τόσα άλλα. Υπόσχονται ό, τι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Μέχρι και επιτυχία στις εξετάσεις.

Η Πραγματικότητα είναι ότι οι βιταμίνες είναι χρήσιμες μόνο σε υποβιταμίνωση. Δηλαδή, σχεδόν ποτέ σε έναν σύγχρονο Έλληνα που διατρέφεται επαρκώς. Τα ω3 δεν απέδειξαν τίποτα για τις καρδιοπάθειες και έχουν αρχίσει να ρίχνουν δολώματα σε άλλα πεδία. Σε καμιά δεκαριά χρόνια που θα αποδειχτεί ότι δεν κάνουν τίποτα κι εκεί, θα έχουν προλάβει να κάνουν χρυσές δουλειές. Και μετά ξανά τα ίδια. Όπως ξεκίνησαν με τα μουρουνόλαδα στα παιδιά και μετά στην Καρδιολογία.

Τα superfoods τα ίδια. Δήθεν κάνουν τα πάντα. Αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν αποδείξει τίποτα.

Τα δε πόσιμα κολλαγόνα, με το που περνάνε το στομάχι, διαλύονται σε αμινοξέα, απολύτως όμοια με αυτά οποιασδήποτε τροφής.

Είναι δύσκολο να πείσει κανείς τους συμπολίτες του για το μέγεθος της παραπληροφόρησης που χρηματοδοτείται μέσω της πλημμυρίδας διαφημίσεων.

Αλλά το καθήκον θα έχει επιτελεστεί.

Χωρίς εκπτώσεις.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη