Στη Μυτιλήνη για την 8η Νοεμβρίου η συλλογή του ελευθερωτή της Λέσβου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη

Στη Μυτιλήνη για την 8η Νοεμβρίου η συλλογή του ελευθερωτή της Λέσβου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη

8 Νοεμβρίου η Λέσβος γιορτάζει την απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό, όταν το 1912 ο ελληνικός στόλος με Ναύαρχο τον Παύλο Κουντουριώτη αποβιβάστηκε  στη λεγόμενη Πετρόσκαλα, στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Φέτος για πρώτη φορά στο πλαίσιο του  εορτασμού της 107ης Επετείου Απελευθέρωσης , η Μυτιλήνη θα φιλοξενήσει ιστορικά κειμήλια του Παύλου Κουντουριώτη που βρίσκονται στο Μουσείο της Ύδρας. Για το σκοπό αυτό σε επαφή με το δήμαρχο Ύδρας και τους υπευθύνους του μουσείου βρίσκεται ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Τσακύρης ο οποίος ανακοινώνει ότι "από τις 2-11-2019 έως τις 10-11-2019 και ώρες από 11:00 έως 14:00 και από 17:00 έως 21:00, θα εκτίθενται στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας, τα προσωπικά είδη και η συλλογή του ελευθερωτή της Λέσβου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, που ήρθαν από το Ιστορικό Αρχείο της Ύδρας για το σκοπό του εορτασμού της 107ης Επετείου Απελευθέρωσης του νησιού μας από τον Τουρκικό Ζυγό.   Προσκαλούμε τους πολίτες και τους μαθητές του νησιού να την επισκεφθούν."

 

Επωμίδες της θερινής στολής του ναυάρχου Π. Κουντουριώτη

The post Στη Μυτιλήνη για την 8η Νοεμβρίου η συλλογή του ελευθερωτή της Λέσβου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/341u7ws
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη