Στην Anuga η Περιφέρεια Κρήτης

Στην Anuga η Περιφέρεια Κρήτης

Με 19 επιχειρήσεις που παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο που δημιούργησε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2019,  στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η ANUGA αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως και διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας. Στην έκθεση φέτος, συμμετείχαν συνολικά 7.200 εκθέτες από 108 χώρες ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 150.000.

Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γευτούν την εξαιρετική ποιότητα από κρητικό ελαιόλαδο, ελιές, οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, μέλι, παξιμάδια, ρακί, προϊόντα ζύμης, παραδοσιακά εδέσματα και γλυκίσματα, φρέσκους χυμούς και εμφιαλωμένο νερό.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή τομέα, Μανόλης Χνάρης ενώ συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Λουΐζος Κόλλιας.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια σε συνεργασία με τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, έδωσε την ευκαιρία στις κρητικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, μέσα από μια συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια.

Σε δήλωσή του ο κ. Χνάρης επισημαίνει πως, «στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων στη διεθνή αγορά, στηρίζοντας τους παραγωγούς και κατ' επέκταση την ανάπτυξη της Κρητικής οικονομίας. Τα προϊόντα μας αξίζουν να έχουν τη θέση και την αναγνωρισιμότητα στις διεθνείς αγορές, που να αντικατοπτρίζει την ποιότητα και την μοναδικότητά τους. Η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζει έμπρακτα το τρίπτυχο ποιότητα – εντοπιότητα – εξωστρέφεια και όλες οι ενέργειες μας, συγκλίνουν στην υλοποίηση του στόχου αυτού».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου, καθώς και η γραμματέας Α΄ του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Φρίντα Γεωργίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2B69Hpt
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη