Στον Υπουργό για τα προβλήματά τους οι αστυνομικές ενώσεις του Αιγαίου

Στον Υπουργό για τα προβλήματά τους οι αστυνομικές ενώσεις του Αιγαίου

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο, καθώς και με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, πραγματοποίησαν τα προεδρία των Ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου , Χίου , Σάμου και Δωδεκανήσου, παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη Γερακαράκου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους μετά τη συνάντηση οι πρόεδροι των ενώσεων τονίζουν ότι "Το αντικείμενο των συναντήσεων δεν ήταν άλλο από το μεταναστευτικό ζήτημα. Από την πλευρά μας καταστήσαμε σαφές ότι οι 37.500 αφίξεις μεταναστών μέσα στο 2019 έχουν ως αποτέλεσμα οι Υπηρεσίες αλλά και το Αστυνομικό προσωπικό, να έχουν υπερβεί τα όρια τους. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η μέχρι στιγμής διαχείριση του προβλήματος , δεν μπορεί χαρακτηριστεί επιτυχημένη.

Ζητήσαμε την άμεση αποσυμφόρηση των δομών του ανατολικού Αιγαίου στις οποίες παραμένουν επί μακρών 32.641 μετανάστες ενώ η χωρητικότητα τους είναι 6.774 άτομα. Επισημάναμε τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη μεταφραστών. Εξηγήσαμε ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονται αποσπασμένοι στις Αστυνομικές Διευθύνσεις του Ανατολικού Αιγαίου, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να αντικατασταθούν με μεταθέσεις, πρωτοβουλία που εκτός από την εξειδίκευση που θα προσφέρει, θα εξοικονομήσει περίπου 1.600.000 ευρώ τον μήνα από τις δαπάνες για το μεταναστευτικό και ως ανταπόδοση να διατεθεί περίπου το ένα τρίτο αυτής της δαπάνης σε όλο το Αστυνομικό προσωπικό των περιοχών μας το οποίο καθημερινά δοκιμάζεται ,ως επίδομα μετανάστευσης, λαμβάνοντας υπ'οψιν το βάρος που αναλογικά σηκώνει εδώ και πολλά έτη.

Κλείνοντας καταστήσαμε σαφές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν απαιτείται η δημιουργία νέων δομών στην περιοχή μας, αλλά η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των ήδη υπαρχόντων , ώστε να καταστούν πιο ανθρώπινες και λειτουργικές. Από την πλευρά τους ο κ Υπουργός και ο κ. Αρχηγός, αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων μας και την πρακτικότητα τον προτάσεων μας, υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα απτά αποτελέσματα. Ολοκληρώνοντας ξεκαθαρίσαμε ότι θα αναμένουμε για εύλογο χρονικό διάστημα , για την εφαρμογή των δεσμεύσεων τους, ενώ σε περίπτωση που δεν θα έχουμε αποτελέσματα, θα διεκδικήσουμε δυναμικά την επίτευξη τους".

The post Στον Υπουργό για τα προβλήματά τους οι αστυνομικές ενώσεις του Αιγαίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2paQSik
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.