Χαρούλα Νικολαίδου: Έννοια του χρόνου

Η Isnotgallery παρουσιάζει την έκθεσης «Situations» της εικαστικού Χαρούλας Νικολαΐδου από τις 16 Οκτωβρίου ως τις 6 Νοεμβρίου.
Η ζωγραφική της Χαρούλας Νικολαΐδου, χειρονοµιακή και ενστικτώδης, καταγράφεται µε άµεσο τρόπο, κινούµενη σε έναν άξονα καθαρά προσωπικό και βιωµατικό όπου το αντιληπτικό στοιχείο παίζει καθοριστικό ρόλο. Η λυρικότητα των γραµµών της κυκλώνουν σε συνεχείς δίνες τα παλλόµενα σώµατα. Οι επιστρωµατώσεις των γραφών εναλλάσσονται σε φρενίτιδα προσπαθώντας να καθηλώσουν το κινούµενο. Επικαλύπτονται και επαναλαµβάνονται σε ένα είδος αυτόµατου σχεδιασµού. Με αυτόν τον τρόπο εισχωρεί στο έργο της η έννοια του χρόνου. Κάθε γραµµή, κάθε κίνηση κι ένας χρόνος, µια ιστορική µαρτυρία της πράξης της = παλίµψηστο. Η σχέση που αναπτύσσεται µεταξύ των παλλόµενων µορφών και του κενού χώρου είναι αντιθετική και αλληλοσυµπληρούµενη την ίδια στιγµή. Η οπτική του χώρου της Χ. Νικολαΐδου εκφράζει την έννοια της σιωπής, θυµίζοντας τα µεταφυσικά τοπία του Ντεκίρικο.
Ευθύµης Λαζόγκας
(Πανεπιστήµιο της Σορβόννης – Paris I-Panthéon – Διδάσκων Ιστορίας της Τέχνης, ΑΣΚΤ, Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών, επιµελητής εκθέσεων).
Η Χαρούλα Νικολαΐδου είναι αριστούχος απόφοιτη του τµήµατος Εικαστικών και Εφαρµοσµένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ το 2010, µε καθηγητή τον Γιώργο Γκολφίνο. Στο ενεργητικό της έχει ατοµικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και πλήθος συµµετοχών σε οµαδικές εκθέσεις.

Event Information
Isnotgallery, Οδυσσέως 11, Λευκωσία 1017
Εγκαίνια: Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 19.30
Διάρκεια:16 Οκτωβρίου –  6 Νοεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή, 10.30 – 12.30 & 15.00 – 18.00 Σάββατο, 11.00 – 14.00
Πληροφορίες: Τ: +357  99569498 Ε: art@isnotgallery.comwww.isnotgallery.com
[/eventinfo

The post Χαρούλα Νικολαίδου: Έννοια του χρόνου appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/2p9mAwL
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη