Εξήντα χιλιάδες ευρώ για κάλυψη άμεσων αναγκών στο Δήμο Ν. Πηλίου

Εξήντα χιλιάδες ευρώ για κάλυψη άμεσων αναγκών στο Δήμο Ν. Πηλίου

Με το ποσό των 60.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσεις το υπουργείο Εσωτερικών το δήμο Ν. Πηλίου μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος σε συνάντηση που είχε με την βουλευτή Μαγνησίας Ζέτα Μακρή και το δήμαρχο Ν. Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό.

Ειδικότερα, διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θοδωρή Λιβάνιο, και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών & Οργάνωσης, κ. Μ. Σταυριανουδάκη, είχε, η Βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή, η οποία συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, κ. Μ. Μιτζικό προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στη χρηματοδότηση του Δήμου Νοτίου Πηλίου και συνεπώς στη διευθέτηση χρόνιων θεμάτων που ταλανίζουν τον Δήμο.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος έθεσε μία σειρά από προβλήματα, όπως είναι η διάθεση επιπλέον χρηματοδότησης προκειμένου να εξοφληθούν κάποιες ανελαστικές δαπάνες του Δήμου που αφορούν σε τελεσιδικίες ενδίκων μέσων καθώς και σε συμβασιοποιημένα τιμολόγια. Επιπλέον, αιτήθηκε χρηματοδότηση για τη συντήρηση του φράγματος του Παναγιώτικου και για την αγορά απορριμματοφόρων καθώς το ιδιαίτερο ανάγλυφο του Δήμου και η διασπορά των οικισμών απαιτεί παραπάνω από ένα απορριμματοφόρο που μέχρι τώρα έχει στη διάθεσή του ο Δήμος.

Τέλος, έθεσε το θέμα της μόνιμης υδροδότησης του νησιού του Τρικερίου καθώς η συγκεκριμένη ενέργεια απαιτεί ετησίως τουλάχιστον 100.000 Ευρώ δαπάνη για τη μεταφορά νερού.

Ο Υφυπουργός, αφού άκουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα προβλήματα που ετέθησαν, δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου τα αιτήματα του Δημάρχου και κυρίως εκείνο που αφορά το θέμα της συντήρησης του φράγματος του Παναγιώτικου καθώς και της μόνιμης υδροδότησης του νησιού του Τρικερίου δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος Δήμος έχει ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο ανάγλυφο, δύσκολα προσβάσιμο τους χειμερινούς μήνες, με μεγάλη διασπορά οικισμών και με ετήσια τουριστική περίοδο. Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου θα χρηματοδοτήσουν την ΚΑΠ του Δήμου μέχρι του ποσού των 60.000€.

 

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/30Z0DNX
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.