Μείωση της προκαταβολής φόρου από του χρόνου αλλά με... αστερίσκους

Μείωση της προκαταβολής φόρου από του χρόνου αλλά με... αστερίσκους

Το ενδεχόμενο να δοθεί και φέτος κοινωνικό μέρισμα άφησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, τόνισε πως εφόσον υπάρχει ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος θα γίνουν και άλλες φοροελαφρύνσεις.

«Παράθυρο» για πρόσθετα θετικά μέτρα τόσο φέτος όσο και το 2020, εφόσον υπάρξει δημοσιονομικό περιθώριο, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1. «Εάν προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος απ' αυτόν που εκτιμάμε σήμερα και κλείνουμε τον προϋπολογισμό του 2020, μπορεί να αξιοποιηθεί ενδεικτικά για την προκαταβολή φόρου, το τέλος επιτηδεύματος ή την αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ για τη φετινή χρονιά σημείωσε: «Κάθε δύο μήνες όλο και αιφνιδιάζουμε.

Εάν τον Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε τον στόχο, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί. Το πώς θα αξιοποιηθεί ο όποιος επιπλέον, εύχομαι, δημοσιονομικός χώρος προκύψει μέσα στο 2019, θα υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό».



via Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/35k6Ozh
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη