Πλήρη απαλλαγή Ριχάρδου για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού ζητά ο εισαγγελέας

Πλήρη απαλλαγή Ριχάρδου για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού ζητά ο εισαγγελέας

Την πλήρη απαλλαγή του Ριχάρδου Μυλωνά και όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού στην Τουρκία, εισηγείται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Πιέρρος προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο εισαγγελέας ζητά την απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ.

Συνεπώς, το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33hPQzM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη