Δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείου Καρδίτσας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης

Δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείου Καρδίτσας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης

Από τις 7 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης, με κεντρική ημερομηνία των εορτασμών την Κυριακή, 13/10. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη της συμβολής της συντήρησης στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και η γνωριμία του κοινού με την αθέατη πλευρά του επαγγέλματος του συντηρητή.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers' Organisations – ECCO) και εορτάστηκε για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Στην Ελλάδα, η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM συνεργάζονται για τον συντονισμό των εορτασμών. Προγραμματίζονται ποικίλες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, σε μουσεία, μνημεία και εργαστήρια συντήρησης, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εργασίες συντήρησης και να γνωρίσει τη δουλειά του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.
H Eφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού προγραμματίζει τις ακόλουθες δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας:

• 11 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 09:00 – 13:00: «Ξεναγήσεις στο εργαστήριο συντήρησης».
Θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις στο εργαστήριο συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας για σχολικές ομάδες της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού με την καθοδήγηση συντηρητών και αρχαιολόγων της Υπηρεσίας. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να βιώσουν την καθημερινότητα του συντηρητή αρχαιοτήτων μέσα σε ένα οργανωμένο εργαστήριο και να έρθουν σε επαφή με το αντικείμενο της συντήρησης, με σκοπό να κατανοήσουν το αφανές έργο των συντηρητών και τη συμβολή τους στη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς μας. Επιπλέον, οι συντηρητές θα απαντήσουν σε ερωτήματα των παιδιών και θα συζητηθούν σχετικά θέματα. Για τη δράση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 24410-26613 και 24410- 79382 από 09:00 έως 13:00 (Υπεύθυνες εκδηλώσεων: Μ. Τηλιοπούλου και Λ. Θεογιάννη)

• 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 11:00 – 13:00: «Συντηρητής για μια μέρα». Διαδραστικό εργαστήριο.
Ομάδα παιδιών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τ.Τ. Καρδίτσας θα γίνουν για λίγο συντηρητές στο χώρο του εργαστηρίου συντήρησης. Με την καθοδήγηση των συντηρητών του μουσείου και χρησιμοποιώντας εργαστηριακό εξοπλισμό και υλικά θα μυηθούν στα μυστικά της τέχνης του συντηρητή και θα βιώσουν την καθημερινότητά του.

Περισσότερες πληροφορίες : email : efakar@culture.gr
/>

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2LTfdlS
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη