Τα Χανιά κερδίζουν το στοίχημα της ανακύκλωσης

Τα Χανιά κερδίζουν το στοίχημα της ανακύκλωσης

Σημαντικά αυξημένα σε σχέση με το 2018 είναι τα ποσοστά ανακύκλωσης στα Χανιά, σύμφωνα με στοιχεία της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που παρουσιάζει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τα στοιχεία αφορούν το πρώτο εννεάμηνο του 2019 με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΙΣΑ Γιάννη Κουτράκη να εμφανίζεται ικανοποιημένος από την εξέλιξη. Ο κ. Κουτράκης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ προαναγγέλλει και τον καθορισμό «Πράσινων Σημείων», όπου οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν κυρίως ογκώδη αντικείμενα και υλικά, που δεν οδηγούνται σε κάδους απορριμμάτων.

Όπως λέει μιλώντας για την ανακύκλωση ο κ. Κουτράκης, «η αύξηση στον μπλε κάδο είναι στο 12%, στον κίτρινο κάδο όπου συγκεντρώνεται γυαλί, περίπου 17,43% και στα πράσινα απορρίμματα 20,04%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε άμεση προστασία του περιβάλλοντος. Οι πολίτες ανταποκρίνονται και μπορώ να πω ότι στα Χανιά υπάρχει η κουλτούρα της ανακύκλωσης».

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τους πρώτους εννέα μήνες του 2019 συγκεντρώθηκαν:

Ανακυκλώσιμα 13.716,891 κιλά, γυαλί 832.640 κιλά και πράσινα απορρίμματα 4. 470,818 κιλά.

Όλο το 2018 είχαν συγκεντρωθεί 12.246,890 κιλά ανακυκλώσιμα, γυαλί 709.060 κιλά και πράσινα απορρίμματα 3.724,387 κιλά.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτράκη παρά τα σημαντικά αποτελέσματα στο θέμα της ανακύκλωσης, το επόμενο διάστημα η ΔΕΔΙΣΑ θα δώσει μεγάλο βάρος στην ενημέρωση των πολιτών ενώ μια ακόμα δράση που θεωρείται πολύ σημαντική είναι η δημιουργία των «Πράσινων Σημείων».
Όπως επισημαίνει ο κ. Κουτράκης «έχουν ήδη χαρτογραφηθεί κάποιες περιοχές και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2LRrhUH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη