Η Κως στο δίκτυο των Υδατοδρομίων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Η Κως στο δίκτυο των Υδατοδρομίων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά, προκειμένου να προωθηθούν ανοιχτά ζητήματα του νησιού, είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα της Κω, βάσει της ιεράρχησης και της προτεραιοποίησης που έχει γίνει σε προηγούμενες συναντήσεις, με έμφαση στο τεχνικό πρόγραμμα.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον δήμαρχο για το μεγάλο έργο της τοποθέτησης 1200 νέων στύλων ηλεκτροφωτισμού στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κω, έργο το οποίο υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών.
Ένα έργο που θα αναβαθμίσει και θα καταστήσει ασφαλέστερο το οδικό δίκτυο του νησιού.
Συζήτηση έγινε και για το δίκτυο των υδατοδρομίων που υλοποιεί η Περιφέρεια και επί του παρόντος δεν έχουν ακόμη ενταχθεί σ' αυτό η Κως, η Νίσυρος και η Αστυπάλαια, λόγω του ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν εξεδήλωσε ενδιαφέρον και δεν προχώρησε η διαδικασία.
Ο νέος δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ζήτησε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έγκρισης και υπογραφής, ώστε το συντομότερο να ενταχθούν τα τρία νησιά στο μεγαλύτερο διεθνώς δίκτυο υδατοδρομίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Με το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
«Και η Κως, με απόφαση του Δημάρχου της Θεοδόση Νικηταρά, στο δίκτυο των Υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου. Η δέσμευση του Δημάρχου, να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν η μεταξύ μας Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας, μας αρκεί για να τρέξουμε άμεσα το έργο. Συνεργαζόμενοι, προχωράμε μπροστά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/33FD3Hx
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.