Φίλης για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο: Δίνει δωράκια σε επιχειρηματικά συμφέροντα

Φίλης για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο: Δίνει δωράκια σε επιχειρηματικά συμφέροντα

«Tο σχέδιο νόμου έχει κατεύθυνση. Προτείνει την επιστροφή στο παραγωγικό μοντέλο που οδήγησε τη χώρα στην κρίση», ανέφερε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Είναι ένα σχέδιο που δίνει δωράκια σε επιχειρηματικά συμφέροντα, ιδιαίτερα μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της ενημέρωσης όπου καταργείται η ονομαστικοποίηση των μετοχών. Θα περίμενα μια αντίδραση από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον ΠτΔ που είχαν δώσει όπως θυμόμαστε μάχη κατά των "νταβατζήδων"», είπε ο κ. Φίλης.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του υπουργείο Παιδείας, ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι «κεντρική ιδεολογία της κυβέρνησης είναι ότι η Παιδεία παράγει προϊόντα και παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης και όχι μόρφωση».

«Η κυβέρνηση σπρώχνει βιαστικά "πελάτες" στα ιδιωτικά κολέγια, καταργώντας δημόσιες δομές εκπαίδευσης», υπογράμμισε ο ίδιος και προειδοποίησε ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις από την κυβέρνηση θα εκτιναχθούν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

Αναφορικά με τον διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αρχίζει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι αναγκαίος, με με μια και μόνη προϋπόθεση: να στοχεύει στην ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης».



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2JjO9dI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη