Φίλης για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο: Δίνει δωράκια σε επιχειρηματικά συμφέροντα

Φίλης για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο: Δίνει δωράκια σε επιχειρηματικά συμφέροντα

«Tο σχέδιο νόμου έχει κατεύθυνση. Προτείνει την επιστροφή στο παραγωγικό μοντέλο που οδήγησε τη χώρα στην κρίση», ανέφερε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Είναι ένα σχέδιο που δίνει δωράκια σε επιχειρηματικά συμφέροντα, ιδιαίτερα μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της ενημέρωσης όπου καταργείται η ονομαστικοποίηση των μετοχών. Θα περίμενα μια αντίδραση από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον ΠτΔ που είχαν δώσει όπως θυμόμαστε μάχη κατά των "νταβατζήδων"», είπε ο κ. Φίλης.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του υπουργείο Παιδείας, ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι «κεντρική ιδεολογία της κυβέρνησης είναι ότι η Παιδεία παράγει προϊόντα και παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης και όχι μόρφωση».

«Η κυβέρνηση σπρώχνει βιαστικά "πελάτες" στα ιδιωτικά κολέγια, καταργώντας δημόσιες δομές εκπαίδευσης», υπογράμμισε ο ίδιος και προειδοποίησε ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις από την κυβέρνηση θα εκτιναχθούν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

Αναφορικά με τον διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αρχίζει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι αναγκαίος, με με μια και μόνη προϋπόθεση: να στοχεύει στην ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης».via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2JjO9dI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.