Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τη διοίκηση του Ε.Κ.Ρ

Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τη διοίκηση του Ε.Κ.Ρ

Με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Στην διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα και σε πνεύμα συνεργασίας, η διοίκηση του ΕΚΡ έθεσε στον Περιφερειάρχη τρία ζητήματα, ζητώντας την παρέμβαση του:
– Την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία που έχουν πληγεί οικονομικά από την πτώχευση της Thomas Cook.
– Την ανάγκη να υπάρξει ξανά Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο του τουρισμού, αφού η τριετής σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ ΕΞΡ και Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, λήγει φέτος.
– Τη στήριξη του ΕΚΡ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή.
Σ' ότι αφορά το ζήτημα της Thomas Cook, ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως ήδη έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, στα μέτρα στήριξης που θα ληφθούν για την προστασία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, να υπάρχει ρητή αναφορά για την κατά προτεραιότητα πληρωμή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές.
Για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κατέστησε σαφές ότι αποτελεί πάγια θέση της Περιφερειακής Αρχής ότι η εργασιακή ειρήνη είναι κρίσιμη προϋπόθεση.
«Η υπογραφή ή μη της Συλλογικής Σύμβασης είναι αντικείμενο και απόφαση των δύο συλλογικών οργάνων, της ΕΞΡ και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και δεν επιτρέπεται η συμμετοχή της Περιφέρειας» είπε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ωστόσο πως επιθυμία της Περιφέρειας είναι να οδηγηθούν εκ νέου σε μια συμφωνία επ' ωφελεία και των δύο μερών.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ζήτησε τη συνεργασία του ΕΚΡ για το "χτίσιμο" των κοινωνικών προγραμμάτων που η Περιφερειακή Αρχή έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα της πολιτικής της παρέμβασης το 2020.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2AWYZBM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη