Στον Άρειο Πάγο ο Α. Λυκουρέντζος-Υπό σύσταση η Προκαταρκτική

Στον Άρειο Πάγο ο Α. Λυκουρέντζος-Υπό σύσταση η Προκαταρκτική

Προχωράει η σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μετά τη ψηφοφορία της Τρίτης. Μέχρι το Σάββατο τα κόμματα καλούνται να στείλουν τα ονόματα των βουλευτών που θα συμμετέχουν, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται η σύγκληση της Επιτροπής και την Τρίτη η εκλογή προεδρείου.

«Από Μίμης έγινα σκευωρός και Ρασπούτιν»

Για πολιτική σκευωρία εναντίον του έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στο Open TV και τόνισε ότι έχει συναντηθεί «πολλές φορές με τον Σαμαρά και στο σπίτι του αλλά κι εκτός αυτού».

Στις συναντήσεις με Σαμαρά ήταν άλλα πρόσωπα, όχι πολιτικά, όχι σε όλες, σε μερικές ήμασταν και οι δυο μας», δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώ σε ερώτηση για το πότε ήταν η τελευταία συνάντηση απάντησε:
«Δεν θυμάμαι, είχα γίνει υπουργός». Για το πού έγινε η τελευταία συνάντηση ανέφερε: «Στο σπίτι του Σαμαρά. Με είχε πάρει τηλέφωνό και μου είπε «Μίμη μου έλα να τα πούμε». Τώρα πώς από Μίμη μου έγινα σκευωρός και Ρασπούτιν εντάξει».

«Επειδή ακούω πολλές φορές για τον κ. Σαμαρά που λένε έχει μηνύσει Τσίπρα, Παπαγγελόπουλο, είναι συκοφάντης λένε διάφοροι. Απάντηση: Εδώ είναι η δικαιοσύνη, ούτε κ. Τσίπρα έχω δει να κάνει μήνυση στον κ. Σαμαρά που τον μήνυσε ούτε τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ας τις κάνουν», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης.

«Αυτό που είδαμε την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή είναι μία εικόνα πρωτοφανής. Με τα άδεια υπουργικά έδρανα, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση μιλούσε για σκευωρίες και προσπαθούσε να κάνει ένα κυνήγι μαγισσών, δεν είχε το πολιτικό σθένος να εμφανιστεί στη Βουλή», ανέφερε μιλώντας στο Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Εμείς έχουμε ψηφίσει όλες τις εξεταστικές, προανακριτικές που έχουν στηθεί ακόμα και αν αφορούν δικά μας πρόσωπα και εδώ έρχονται και αρνούνται τη διαλέυκανση της υπόθεσης», σχολίασε από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου.

Τους 7 βουλευτές που θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όρισε παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους βουλευτές Δώρα Αυγέρη, Ιωάννη Γκιόλα, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, Σπύρο Λάππα, Παύλο Πολάκη, Γιάννη Ραγκούση και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Α. Λυκουρέντζος: Να αποκαλυφθεί η αλήθεια

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον Λ. Σοφουλάκη που ερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis έδωσε κατάθεση ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Λυκουρέντζος δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.

Σε δήλωσή του ο κ. Λυκουρέντζος αμέσως μετά το τέλος της κατάθεσης του ανέφερε: «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιό λόγο ενεπλάκη το όνομά μου σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Ούτε είχα ούτε διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Χρειάζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε κάποιο πρόσωπο ο πρώην υπουργός, δήλωσε: «Όχι γιατί εγώ αναφέρομαι στην υπόθεση για ένα υποθέτω ενός προστατευόμενου μάρτυρος και ο εν συνεχεία με σαθρά επιχειρήματα και αυτή την πρακτική δεν πρόκειται να την ακολουθήσω για κανέναν Έλληνα πολίτη, να ενοχοποιήσω κάποιον χωρίς να υπάρχουν στοχεία. Ζητώ λοιπόν από τη σημερινή συσταθείσα Προκαταρκτική Επιτροπή να εκπληρώσει τα καθιήκοντά της, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εν αντιθέση με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λυκουρέντζος ήταν ένα από δέκα συνολικά πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζονταν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Novartis αλλά στη συνέχεια η δικογραφία ως προς τον ίδιο, όπως και για άλλα πολιτικά πρόσωπα, τέθηκε στο αρχείο από την εισαγγελία Διαφθοράς.

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς, Ντίνα Τσουκαλά
Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2VFf5cZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.