Ιράν: Για πρώτη φορά γυναίκες θα παρακολουθήσουν αγώνα ποδοσφαίρου

Ιράν: Για πρώτη φορά γυναίκες θα παρακολουθήσουν αγώνα ποδοσφαίρου

Τελικά, ο τραγικός θάνατος της Σαχάρ Κονταγιάρι, δεν έγινε για το τίποτα... Τον περασμένο μήνα, η νεαρή Ιρανή, αυτοπυρπολήθηκε και ακολούθως υπέκυψε στα εγκαύματα της, επειδή θα δικαζόταν από ιρανικό δικατήριο γιατί επιχείρησε να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταμφιεσμένη σε άνδρα.

Το τραγικό συμβάν, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, με αποκορύφωμα την στάση της FIFA, η οποία απαίτησε από τις αρμόδιες Αρχές του Ιράν, να επιτρέπουν στο εξής και στις γυναίκες την παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων ανδρών.

Χωρίς περιθώρια αντίδρασης, οι Ιρανοί συμμορφώθηκαν και στον αυριανό αγώνα με την Καμπότζη, που θα διεξαχθεί στην Τεχεράνη για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, αναμένονται περίπου 3.500 γυναίκες! Γυναίκες, οι οποίες μετά από 40 (!) χρόνια, απέκτησαν το δικαίωμα πρόσβασης στην προμήθεια εισιτηρίων για ποδοσφαιρικούς αγώνες.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/2ATTHHa
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη