Παράταση στην κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ ζητά ο Δήμος Βύρωνα

Παράταση στην κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ ζητά ο Δήμος Βύρωνα
Παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ ζητά το δημοτικό συμβούλιο δήμου Βύρωνα

Δεκτό έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βύρωνα το αίτημα του σωματείου των εργαζομένων για τους 170 εργαζόμενους με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που καλύπτουν πάγιες και καθημερινές ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

Το δημοτικό συμβούλιο με ψήφισμά του καλεί το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που να περιλαμβάνει την επέκταση του χρόνου απασχόλησης στους δήμους των εργαζόμενων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με παράταση επιπλέον τεσσάρων μηνών.

Ταυτόχρονα να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στους εργαζόμενους αυτούς, έτσι ώστε να μην παραβιάζεται η βασική αρχή του εργατικού δικαίου για ίση αμοιβή για ίδια εργασία και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι, είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους. Να καταβάλει ο ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας σε όλους όταν τελειώνει το πρόγραμμα χωρίς αποκλεισμούς. Να υπάρχει το δικαίωμα συμμετοχής στα νέα προγράμματα, όποιων το επιθυμούν, ακόμη και εάν έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε αυτά.

Τις επόμενες ήμερες οι εργαζόμενοι στο δήμο Βύρωνα θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, καλώντας και το δημοτικό συμβούλιο να συμμετέχει και να στηρίξει έμπρακτα αυτή την κινητοποίηση.

Ζητούν μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της ελαστικής εργασίας και των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/2AYod2x
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη