Άγρια κόντρα στη Βουλή για τη Novartis (video)

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τη Novartis (video)

Στα ύψη το θερμόμετρο στη χθεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς ξέσπασε άγρια κόντρα μεταξύ βουλευτών της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ από τη μία πλευρά και του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη.  Φωτιές άναψε η πρόταση για εξαίρεση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου. Την Τρίτη πάντως προσέρχεται ως πρώτος μάρτυρας ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής.

Novartis: «Άναψαν τα αίματα» στην προανακριτική επιτροπή (video)

Το Αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την παραμονή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην έρευνα για την υπόθεση Novartis, απορρίπτοντας, το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών η αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως Διαφθοράς από την υπόθεση Novartis

«Αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της εξέτασης, είναι αυτονόητο στην υπόθεση που ερευνάται , να δημιουργείται ένα μείζον πολιτικό θέμα και εντάσεις», δήλωσε στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Βασίλης Υψηλάντης.

«Τόσο ο κος Τζανακόπουλος όσο και κος Πολάκης έχουν κάνει δηλώσεις ότι γνώριζαν για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, συνεπώς όλη αυτή η ιστορία πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. Πρέπει να καταγραφούν όσα έχουν πει συγκεκριμένα. Η θέση του μάρτυρα και μέλους της Επιτροπής δεν ταυτίζεται» ανέφερε ο κ. Υψηλάντης και πρόσθεσε: «Η ΝΔ δεν έχει ζητήσει εξαίρεση από την επιτροπή των Τζανακόπουλου και Πολάκη, δεν έχει καμία πρόθεση να το παίξει αντεκδικητικά, ή να παρεισφρύσουν άλλου είδους σκέψεις σε αυτή την διαδικασία».

Β.Υψηλάντης: Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου (audio)

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης επισήμανε:

«Δεν κατανοώ τον λόγο που υπήρξε τόσο μεγάλη όξυνση στην επιτροπή», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε ότι «από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται τα δυο πρόσωπα, οι κύριοι Τζανακόπουλος και Πολάκης, να έχουν σχέση με το ζήτημα. 'Οχι κατ' ανάγκη σχέση ενόχου ή υπόπτου, αλλά στο μέτρο που οι ίδιοι έχουν κάνει δηλώσεις για τα θέματα αυτά και οι δηλώσεις ασκούν επιρροή και άρα θα ήταν χρήσιμη η συμμετοχή τους στη διαδικασία των μαρτύρων. Από την άλλη μεριά αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι, δεν μπορείς να είσαι ελεγχόμενος και ελεγκτής, δεν μπορεί να είσαι μάρτυρας και ταυτόχρονα ανακριτής, άρα υπό την εκδοχή αυτή είναι μάλλον αυτονόητο και επιβολή νομική να μην συμμετέχουν στη διαδικασία. Και τα δύο δύσκολα μπορεί να συναιρεθούν».

Το κατώφλι της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πέρασε σήμερα η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, για την υπόθεση της Novartis, μετά τις αναφορές στο πρόσωπό της από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, η κ. Παπασπύρου συμμετείχε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όπου, σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα, είχε συμφωνηθεί η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της για να σταματήσει η επιρροή του «Ρασπούτιν» στο πρόσωπό της.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2W4ZpQn
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη